Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Ervaringen met Incra? Alternatieven op de markt?

  Hallo,

  ik heb een paar vragen over de spullen van Incra, zie http://www.incra.com

  De Incra "router fences" worden wereldwijd gewaardeerd om hun kwaliteit en toepassingsmogelijkheden maar zijn helaas alleen in imperial uitvoering te krijgen. Enkel het Incra Universal Precision Positioning Jig is in een metrische versie te krijgen maar die is gemaakt van plastic en (voor zover ik weet) niet te vinden bij een europese dealer.
  http://www.incrementaltools.com/Metr...ij32metric.htm

  Wat mij aantrekt in het Incra spul is de repeteerbaarheid en de mogelijkheid om verschillende verbindingen te maken zonder voor elke verbinding een ander template te moeten kopen zoals bijvoorbeeld bij de Festool VS600 het geval is.

  Tevens lijkt zo'n router fence me perfect geschikt om als rip fence op mijn Festool Precisio te gebruiken, met toevoeging van een zelfgemaakte koppeling.
  Ik ben op zich best bereid in imperial maten te werken, zeker als het alleen gaat om het frezen van verbindingen.
  De vragen die ik heb naar aanleiding hiervan zijn de volgende:

  Heeft iemand hier toevallig ervaring met de produkten van Incra?
  Heeft iemand hier wellicht kennis van een goed alternatief voor de Incra jigs en fences?
  Heeft iemand wellicht ervaring met het continu gedwongen "mixen" van de twee eenhedenstelsels? Is het erg lastig of is het gewoon een kwestie van wennen en opletten?

  Bij voorbaat bedankt voor eventuele hulp/reacties.

  Sander

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.169

  Re: Ervaringen met Incra? Alternatieven op de markt?

  Er zijn plakstrips te krijgen met metrische maat aanduiding. Hoe nauwkeurig en slijtvast die zijn weet ik niet.

  Door de grote opkomst van het online winkelen beseffen steeds meer amerikaanse producenten het belang om hun producten aan te passen aan het metrische stelsel en ik verwacht dat incra ook steeds meer op deze markt gaat richten.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  441

  Re: Ervaringen met Incra? Alternatieven op de markt?

  Sander,

  Ik heb zelf de "miter gauge 1000" van Incra. De kwaliteit van eea is absoluut in orde. De truuk van Incra is dat zaagaanslagen of afstandsinstellingen niet traploos zijn, maar mbv vertandingen stapsgewijs gaan. Bij de imperial uitvoeringen zijn dit stappen van 1/32 inch, ongeveer 0.8 mm.
  Het alleen maar vervangen van de schaalaanduiding door een metrische is dus eigenlijk niet voldoende. Bij mijn "miter gauge 1000" was het mogelijk om losse vertandingsblokjes te kopen met een metrische verdeling van 1mm. Of dit voor de "Precision Positioning Jig" ook mogelijk is weet ik niet. Ik moet erbij zeggen dat ik de originele blokjes nooit vervangen heb door de metrische omdat er zo ook heel goed mee te werken is. Ervaring leert dat zeker het afstellen van een router fence toch vaak een kwestie is van het maken van een proefstukje. Het grote voordeel van het Incra systeem is dat je door de vertanding wel altijd exact dezelfde instelling kan terugzetten. Plaklinialen van goede kwaliteit vindt je overigens bij :
  http://www.feinewerkzeuge.de/mass1.htm
  Kunstof of metaal, afleesbaar van rechts naar links af andersom.

  Ed

 4. #4

  Re: Ervaringen met Incra? Alternatieven op de markt?

  ik ben hier nieuw op het forum maar heeft er al iemand ervaringen met de Original INCRA Jig METRISCH momenteel niet leverbaar bij Dieter Schmid - Feine Werkzeuge kost daar €59.00 zonder verzending hier is de site http://www.feinewerkzeuge.de/incra-jig.html
  cor

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top