Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Bouw van het Blue Star motorjacht door Van Dam Boatbuilders.

  Gebouwd bij van Dam boatbuilding een prachtig time-lapse filmpje van de bouw van een mooi houten motorjacht.

  jaap

  Laatst gewijzigd door jaap; 24-11-12 om 09:42.

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Prachtig Jaap! Zoiets waar je niet naar kunt kijken zonder de zakdoek bij de hand te hebben om je kin droog te houden..... Doet je vast verlangen naar de goingarypster poullen, om daar met je eigen fraaie bouwsel te verpozen kan ik me zo indenken. Ook een bouwwerk waar zelf mensen als DerwishD stil van worden

  Ik heb genoten!

  Fons

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Dat is inderdaad een mooie boot. En voor mij erg herkenbaar. In de eerste jaren bij m'n laatste werkgever heb ik werkschepen in vergelijkbare afmetingen getekend. Dat waren standaard ontwerpen waarbij de klant een hoop eigen inbreng had zoals de motor, navigatieuitrusting, kajuitinrichting etc. Veel details in hout bij Van Dam herken ik maar dan in staal. Voor mij was het een prettig formaat boot, net uitgebreid genoeg om alles nog eigenhandig onder controle te kunnen houden. Maar zo mooi afgewerkt was voor een werkschip niet nodig.
  In diezelfde periode woedde op de werf ook de strijdvraag: rond- of knikspant. Het rondspant had iets betere vaareigenschappen maar het knikspant was makkelijker te bouwen. Daar hoefde je geen staalplaten in twee richtingen te buigen. Uiteindelijk is het knikspant geworden want door de nodige research werden de vaareigenschappen flink verbeterd. Dat heeft Van Dam in ieder geval ook door.

 4. #4
  Nog een prachtig filmpje hoe een houten boot bij Van Dam gebouwd wordt.  Veel kijkplezier en inspiratie

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top