Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Afzuig inrichting

 1. #1

  Afzuig inrichting

  Beste houtbewerkers,
  Ik ben in het bezit van een afzuig inrichting met een capaciteit van 2800 m3 en een aansluiting van 100 mm welke is aangesloten op mijn vlak en vandikte bank en lintzaag.
  Als ik de machines niet gebruikt wil ik hiermee via een stofzuigerslang mijn werkbank en machine onderdelen weg te zuigen.
  U begrijp wellicht mijn probleem al hij zuigt niet omreden dat de weerstand van de stofzuigerslag veel te groot is.
  Mijn vraag weet iemand een oplossing zodat ik d.m.v. een stofzuigerslang toch nog stof weg kan zuigen.
  Ik ben bereid om hiervoor extra voorzieningen te treffen.

  Dank voor uw advies.

  Simon
  Laatst gewijzigd door simon; 20-11-12 om 17:48.

 2. #2
  Beste Simon er zijn al diverse onderwerpen geweest dit dit probleem behandeld hebben. Even de zoek functie gebruiken. Heel in het kort dunne slang onderdruk belangrijk, uitgedrukt in hpa. Bij 100 mm slang is het aantal M3 luchtverplaatsing belangrijk. Dus stofzuiger kopen. Ik weet dat er fabrikanten zijn (of waren) die voor mobiele afzuiginrichtingen een werkplaatsset verkopen (slang stang e.d.) Volgens mij Metabo en of Scheppach. Je zou hier deze specifieke vraag neer kunnen leggen.

 3. #3
  Beste simon het is te proberen om een leiding reductie te werken dwz met rond 100 mm beginnen en taps toe te laten lopen maar 50 mm dit geeft een redelijk zuig kracht. Een andere optie kan zijn om een een langere flexibele slang van 100 mm te gebruiken als stofzuig slang zo wordt de hele capaciteit van de afzuiger benut.
  Maar het beste is toch een stofzuiger als je met een stofzuiger wel werken.

  groetjes marc

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Hoi Simon, Ik heb van alles geprobeerd om dit met mijn afzuiger ook te doen en uiteindelijk heb ik een goedkope bouwstofzuiger gekocht bij de hornbach voor dit soort doeleinden. Wel heb ik er direct een slang van 5 meter aangezet (rond de 25 euro bij een witgoed-onderdelen shop als handyman) zodat het ding in de hoek van mijn schuur kan blijven staan. ook werkt zo'n stofzuiger veel beter op een schuurmachine, handcirkelzaag, bovenfrees etc.

  Groeten,
  Patrick

 5. #5
  Allen bedankt voor jullie advies.
  Ik zie wel dat ik er niet onderuit kan een stofzuiger te kopen.
  Alleen ik kan jammer genoeg mijn garage nu bijna al niet meer in.
  Nu zullen er wel weer lezers zijn die adviseren mijn garage uit te breiden maar dat doe ik maar niet.

  Nogmaals bedankt
  Met vriendelijke groet

  Simon

 6. #6
  Beste Simon,

  Ik vrees ook dat je aan twee systemen (één laag volume/hoge druk -> stofzuiger voor het kleine spul en één hoog volume, lage druk -> afzuiging voor het grote gereedschap) vastzit, maar ik ben momenteel (misschien tegen beter weten in) aan het experimenteren met de integratie van die twee. Ik wil dan een LVHP systeem met een cycloon en stofzuigermotor als 'aanjager' koppelen aan m'n grote (HVLP) afzuiging. Ik kan nog niet zeggen dat het optimaal werkt, maar ik zal mijn bevindingen op het forum plaatsen.
  Groeten,
  Hans

 7. #7
  Beste Hans,
  Dus toch positief nieuws.
  Ik zal je bevindengen volgen.
  Dank

  Simon

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top