Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
 1. #1

  Geluids isolatie garage deuren

  Geachte houtknuffelaars,

  Mijn werkplaats is een garage met twee standaard stalen garage deuren. ik denk dat de muren van de garage genoeg geluid absorberen maar die deuren zouik veel beter willen isoleren zodat de buren geen tot weinig last van me hebben als ik mijn combinatie machine (is nog niet binnen) ga gebruiken.

  Ik vroeg me af wat jullie al hebben gedaan/zouden doen als je met dezelfde wens zit. Ik snap dat dit weer geld moet kosten maar ik hoop dat iemand een geniale oplossing heeft die erg goed werkt en helemaal niet duur is.

  ik ben erg benieuwd.

 2. #2

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Het principe van geluidsisolatie is massa aan de kant van het geluid en demping achter die massa. Heel goed geluidisolerende ruimtes hebben meerdere lagen. Dus van geluidpunt naar buiten:

  Massa creeer je met het plaatsen van zware platen overlappend over elkaar (bijv. fermacell drie of vier lagen dik) en demping met dunne luchtspouwtjes of een warmte isoleleerder die gebasseerd is op lucht vasthouden zoals steenwol, glaswol e.d.

  Studiomuren zijn bijvoorbeeld 70cm dik....

  Dus even iets simpels en goedkoops om die stalen deuren van je garage te geluidsisoleren? Vrij kansloos. Vergeet eierdoosjes maar die regelen alleen acoustiek en maar 0 demping.

  Als je toch iets wil doen probeer dan zo dik mogelijke laag isolatiemateriaal aan te brengen mt steen of glas wol, dat dempt tenminste nog wat.

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2008
  Locatie
  Lembeke
  Berichten
  292

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Ik zou zeggen : strobalen.
  Kosten niet veel en zijn hele goede geluidsdempers.
  Ik heb me de laatste jaren verdiept in strobalenbouw en het isoleert echt heel goed zowel naar geluid als naar temeperatuur.
  Voor iemand die er nog nooit over gehoord heeft klinkt het misschien vreemd maar in Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland wordt er volop mee gebouwd, zelfs hele kantoorgebouwen en scholen. Voor voorbeelden:http://www.baubiologie.at/asbn/index.html Zoals je daar ziet is het zeker geen "geiten wollen sokken" bouwwijze meer .


  Ook kan je er huizen mee naisoleren zoals jij wilt doen. Gewoon een houtskelet ervoor en de baaltjes erin.(je kan strobalen zelf op maat maken met wat handigheid).
  Je kan ze afwerken met leem , of gewoon met hout, maar dan moet je wel zorgen voor een dampscherm.

  Misschien een beetje veel in eens maar het is het overwegen waard denk ik.

  Groeten,

  Geert

 4. #4

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Strobalen!?!? :shock: geniaal!!

  een paar kleine probleempjes:
  ook al mag ik de garage gebruiken als werkplaats, de garage deuren moeten wel open en dicht kunnen (kantelen naar boven). dus als ik daar een muur van stobalen voor ga zetten dan ben ik bang dat de eigenaar van die garage daar een mening over heeft.
  en als ik de balen stro in een verrijdbare stelling (stobalen op wieltjes) zou doen dan zou ik de balen stro ook niet tot aan het plafond kunnen stapelen door het mechaniek van garage deuren. en vogens mij heeft het niet zoveel zin als er lucht onder en boven langs kan gaan. toch?

  ik zou ook geen enkele plek weten waar ik balen stro kan halen (stadsjongetje).

  maar .... absoluut geniaal idee!!

 5. #5

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Geluidsisolatie?

  Je zou kunnen overwegen geluidsisolatieplaten te gebruiken

  Attached files

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.642

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Denk ook aan anti-dreunplaten zoals die in de autotechniek worden gebruikt. Verder is er in luidspreker omkastingen ook wel wat te vinden.
  Voor een effectieve demping moet je de geluidstrillingen dempen, dat kan met een combinatie van niet-trillende platen met een relatief grote massa (bijv. bitumenplaten) en isolerende platen (glas/steenwol of polystyreen).

 7. #7

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Mijn houten garagedeuren heb ik bekleed met Polyurethaan schuim platen van 40 mm dik. Worden eigenlijk voor warmte isolatie gebruikt, maar werken prima om de buren niet te erg tot last te zijn.
  Een groter probleem is geluidsoverdracht via vloer en muur, daar zijn trillingsdempers voor uitgevonden zoals ook WR1944 al aangeeft.

  Kor

 8. #8

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Liever geen polystyreen, glaswol, steenwol e.d. dat is bedoeld voor warmte isolatie. Voor geluidsisolatie zijn betere materialen verkrijgbaar. Geluidsisolatieplaten dus, gewoon te koop bij de gamma/karwei/formido/praxis/hornbach/doeland/hubo/fixet/multimate/bouwmaat bijvoorbeeld.

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.642

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Geluidsisolatie is een zeer uitgebreid en complex onderwerp. Er kan met een aantal middelen een demping bereikt worden. Als je aan een bestaande constructie wilt gaan sleutelen zal je een beetje van elke vorm van demping moeten gebruiken om bij een gegeven gewicht en dikte de optimale demping te bereiken. Daar heb je een redelijke hoeveelheid expertise voor nodig.
  Ik heb ruim 20 jaar in de scheepsbouw gewerkt en het was steeds een hels karwei om het geluid IN maar ook BUITEN de machinekamer op een aanvaardbaar niveau te krijgen.
  Het eerste was alles zoveel mogelijk op trillingsdempers te zetten. Dan werd geprobeerd om met verstijvingen de plaatvelden (de delen tussen spanten en andere ribben) buiten kritische resonanties te houden. De volgende stap was om met anti-dreun platen de beplating "dood" te maken. Vervolgens werd geprobeerd de bemanningsverblijven verend of geisoleerd op te stellen en de wanden te isoleren.
  Alles bij elkaar leverde een schip op met "leefbare" verblijven, waar je redelijk ongestoord kon slapen en een kaartje kon leggen, als je vrij van wacht was.
  Om al deze maatregelen te optimaliseren waren er zeer complexe computerprogramma's ontwikkeld en zelfs met dit zware geschut moest er wel eens inventief aan de resultaten geknutseld worden.
  Als ik goed ben ingelicht bestaan er platen met dikke bitumenlaag en verder kunststof isolatiemateriaal. In totaal een paar tientallen mm dik, voor mijn gevoel is dat een goede richting om uit te proberen. Of vraag een echte expert.

 10. #10

  Re: Geluids isolatie garage deuren

  Veel info is te vinden op http://www.akoestiekwinkel.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top