Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 35
 1. #1

  Advies Li-IOn Accuboormachine, +/- 200 euro, 2de accu

  Hi guys!

  ik heb al een jaar of wat 2 bosch accuboren (PSR12 en 14) en dus een werkbank vol met 2 boren, 4 accus en 2 laders en elke keer grijp ik weer een lege tol, de NiCd-accu's zijn na een dag al weer leeg ook.

  Ik wil dus nu een Li-Ion accuschroefmachine proberen, wie helpt me 1 uitzoeken, ik hoor graag jullie adviezen en ervaringen.

  Voor mezelf heb ik al even wat eisen neergezet:

  * +/-200 euro
  * 2 accus
  * liefst geen inferieure goedkope extra's zoals bitjes en andere troep

  Is zo'n metabo een goed keus?

  €160
  http://www.boormachinestore.nl/produ...i-2e-accu.html
  €219
  http://www.boormachinestore.nl/produ...xx-bs-pro.html
  die is 10.8V en zit wel een haaks voorzetding op en weer die vermaledijde bitjes, doe mij maar korting

  en we hebben een hitachi met 14volt:

  €189
  http://www.boormachinestore.nl/produ...-ds14dsfl.html

  en voor 199 euro doet Makita ook nog ff mee..
  http://www.boormachinestore.nl/produ...bdf343she.html


  Zelf heb ik een Festool OF1010 bovenfrees, en ik ben helemaal gek met dat ding maar ik vindt die accutollen wel heel erg schandalig duur van Festool. Of is er een type dat jullie ondanks een meerprijs toch echt wel willen aanraden?

  iemand ervaring met deze, of vergelijkbare types? Ik hoor graag jullie advies.

  groet

  Maarten
  Laatst gewijzigd door MaartenS; 09-11-12 om 20:26.

 2. #2
  Panasonic maakt erg goede accuboren. Beste accu's die je kunt kopen naar mijn mening. Je zult met je budget wel moeten zoeken op bijv. marktplaats om richtong budget te komen

 3. #3
  Ik heb zelf ook een panasonic en ben daar enorm tevreden over, accu's zijn niet leeg te krijgen. ik heb wel een 3 Ampère machine.
  Kijk hier eens naar http://www.toolnation.nl/catalog/pro.../id/33273?s=qw
  Anders zou ik voor een Hitachi gaan, ook top. Metabo zou ik niet doen, veel mee gewerkt maar niks speciaals.

 4. #4
  ik heb zelf dezelfde makita als hierboven in gebruik
  heb hem begin juli gekocht en heb de accu's toen volledig opgeladen
  ik gebruik hem gemiddeld 3 dagen per week en ik heb 1 accu vorige week voor het eerst weer opgeladen,de tweede was nog 30-40% vol
  tis echt ongelooflijk hoe lang je met een volle accu kunt doen zonder hem te hoeven opladen

  ik heb echter ook gehoord dat panasonic zeer goede accu boormachines maakt(beter dan makita,metabo en al de rest)
  de panasonic is in verhouding echter wel iets goedkoper dan de makita,persoonlijk ben ik een redelijke makita fan,vandaar dat het bij mij ook de eerste keus was

 5. #5
  Zelf ook een panasonic, gigantische power, ben er zeer tervreden over. Misschien wel iets over het budget? Verder schijnt makita ook zeer goede te hebben..

 6. #6
  Een jaar heb ik nu een Milwaukee 12v 3amp. als extra accuboor naast m'n 18v protool. Is goedkoper dan een 14,4 v acccuboor en voor het gewone schroefwerk en een gaatje boren een goede machine. Ook heeft milwaukee een uitgebreide 12v range, wat voor mij ook een voorwaarde is bij de aanschaf van accumachines, dan kun je de accu's ook voor eventuele andere machines gebruiken. Naast de accuboor heb ik een decoupeerzaag en een oscilerende machine, bij deze 3 machines heb ik 4 accu's, en zit eigenlijk nooit zonder volle accu.

  De panasonicmachines bij ons in het bedrijf werken super, maar zijn wel storingsgevoelig, accudecoupeerzaag binnen 2 jaar vervangen, slagschroevendraaier na ruim een jaar een keer voor reparatie weg geweest, zat roest op een contactpunt, hun machines zouden waterdicht zijn, is de eerste machine waar ik roest op heb gehad. Ook de lader is voor reparatie weg geweest, een onderdeel is vervangen, binnen 3 jaar.
  Ook heeft panasonic maar 1 jaar garantie waarmee ze achterblijven bij de rest. Als het werkt prima spul, maar ik koop het waarschijnlijk niet weer.

 7. #7
  panasonic heeft ook gewoon 2 jaar garantie

 8. #8
  Ik werk al jaren met 2 tollen, 2 slagschroevendraaiers en een accu cirkelzaag die misbruikt wordt op zwaluwstaartplaten en ik heb geen enkel mankement gehad met de machines. Ben een zeikert wb kwaliteit, heb een hele sloot Festool staan, maar kan echt niets slechts zeggen over de Pana's.

 9. #9
  ook hier een panasonic dijk van een machine maar mocht ik eens een ander nodig zijn zou ik ook een makita in overweging nemen i.v.m. dat er veel meer machines te verkrijgen zijn op de zelfde accu

 10. #10
  Over de duurzaamheid van de panasonic's durf ik niet veel te zeggen, ik heb zelf tot dusver geen problemen. Maar ik moet toch ook eerlijk zeggen dat ik qua duurzaamheid toch ook eerder mijn geld zou inzetten op makita, daarvan zie je vaak genoeg nog zeer oude machines in het werk. Maar goed dit wordt allemaal wel heel speculatief.
  Ik heb daarnaast ook wel positieve geluiden gehoord over Keyang http://www.toolnation.nl/catalog/pro.../id/28731?s=qw
  Misschien ook de moeite om te bekijken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top