Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: Hurricane Sandy

 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554

  Hurricane Sandy

  Degenen die het nieuws volgen zullen waarschijnlijk wel gehoord hebben van hurricane Sandy. Deze stevige dame is in aantocht en zal laat in de middag de kust bereiken. Boven land verminderd het geweld wat maar het blijft toch stevig waaien, zware storm met nog wat uitschieters naar boven.
  Via de diverse Internet kanalen heb ik het fenomeen natuurlijk strak gevolgd.

  http://abclocal.go.com/wpvi/feature?...her&id=8320373

  http://www.nhc.noaa.gov/graphics_at3...large#contents

  http://www.wfmz.com/weather/hourbyho...z/-/index.html

  Eerst zou de baan van de oorkaan vrij dicht onder Allentown langs lopen maar per uur kwam de baan zuidelijker te liggen en zou voor ons het gevaar wat minder worden. Alle kleine voorwerpen hebben we van de porches afgehaald, wat extra blikvoer ingeslagen en ook wat meer te drinken. Met een beetje geluk waait de boom in de tuin om zodat ik geen toeren uit hoef te halen om die naar beneden te krijgen. Door de windrichting valt de boom hopelijk van het huis weg in een richting waar die nauwelijks schade kan aanrichten. Dan is het opruimen van de boom een fluitje van een cent. Ik heb al gelezen dat moerbeiboomhout vrij veel in Japan en China gebruikt wordt voor meubels en bijvoorbeeld handvaten. Ik heb een zooitje vijlen zonder handvaten dus er zijn perspectieven om m'n metaaldraaibankje in te schakelen.
  Over ruim een uur gaan we het hoogtepunt van de storm bereiken en dan flauwt het langzaam af. Er gaat wel een hoop regen komen maar tot op heden valt het nog mee. Het regent niet hard maar wel constant.
  Het enige reele probleem gaat de stroomvoorziening worden. Ook al is er hier geen echt noodweer, als op een andere plek een boom op een hoofdleiding waait zijn we alsnog de pineut. Ik ben al bezig een flinke voorraad ijsblokjes in de freezer aan te maken.
  Ik houd jullie op de hoogte.

 2. #2
  Sterkte.

 3. #3
  Yep, ik hoop dat de schade beperkt blijft tot een enkele omgevallen boom...

 4. #4
  De houten driemaster Bounty ligt al onder water, 2 bemanningsleden worden nog vermist.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 5. #5
  Veel sterkte de komende uren.
  Nico

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  Bedankt voor het medeleven. De wind begint nu echt wat op te steken. De voordeur begint al wat te klapperen. Met een uur heb we het zwaarste deel gehad. De komende paar weken hoef ik de tuin niet te sproeien.

 7. #7
  Je zit behoorlijk in de buurt.
  Nico

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.554
  De storm hier is over het hoogtepunt heen. Dat wil zeggen dat de gemiddelde windsterkte aan het dalen is. Alleen de uitschieters worden wel iets sterker en daarmee kunnen alsnog wat bomen omgaan. "Mijn" boom buigt wel in de storm maar wil niet om. Dat wordt toch zagen als de blaadjes er af zijn.
  M'n vrouws broer woont in Ocean City, aan de kust. Zijn huis ligt drie blokken van het strand en hij vond het toch maar beter naar z'n zoon te evacueren. Er was een foto op de TV van die plaats met een man die met het water tot borsthoogte door een straat waadde. Een vriendin belde net om te zeggen dat haar stroom uitgevallen was en een zwager had een boom op z'n dak gekregen, gelukkig zonder veel schade te veroorzaken. Wij hebben alleen een klapperende voordeur en nu en dan een flikkering van het licht. Daardoor valt de TV even uit en moet het slimme kastje zichzelf weer initialiseren. Omdat de electriciteitsdraden open en bloot op palen lopen willen ze elkaar wel eens raken in de storm. Lang leve de high-tech. Ik hoop dat ik dit bericht kan afronden voordat de PC op tilt gaat. Nu we het zonder veel problemen hebben doorstaan kan ik zo met een gerust hart naar bed en ziet het er morgen weer normaal uit. Dan moeten we de rampen om ons heen uit de krant halen of het op TV bekijken.

 9. #9
  Dat zijn goede berichten uit Allentown! Niet iedereen komt er zo goed van af. De cijfers hier schieten over het scherm, dan weer een half mijoen zonder stroom, even later meer dan 5 en nu is het ruim 2. Ik was wel verbaasd dat van het universiteits ziekenhuis de noodstroom generatoren het niet deden, dat hadden ze toch wel even kunnen testen afgelopen week. Succes daar!

  jaap

 10. #10
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap Bekijk Berichten
  ... Ik was wel verbaasd dat van het universiteits ziekenhuis de noodstroom generatoren het niet deden, dat hadden ze toch wel even kunnen testen afgelopen week. ...
  Je zal je verbazen hoe weinig dat gebeurt, ook hier in NL. Het is ook wel een beetje begrijpelijk. Beeld je maar eens in dat je doelbewust de schakelaar naar het net moet opengooien, terwijl je weet dat er op dat moment mensen geopereerd worden. Dat schrikbeeld speelt onbewust bij managers die eigenlijk een deskundige partij zouden moeten inschakelen om dit soort testen verantwoord te doen: "dan maar beter laten zoals het is, het gaat toch goed!?"
  Zo'n specialist zou natuurlijk eerst deeltesten uitvoeren met alleen de aggregaten en zo stap voor stap naar een volledige test toewerken en zo het risico minimaliseren, zowel tijdens de test als tijdens 'normaal bedrijf'.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top