Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Een Scheppach PRIMA HM-1, is dat wat?

  Heeft er iemand ervaringen met de Scheppach PRIMA HM-1 ?? Zag er eentje op marktplaats staan (in de buurt..)

  http://link.marktplaats.nl/603955679

  Doel: Gebruiken bij het maken van kleinere meubelstukken, kastjes, tafels en wellicht wat houtenspeelgoed.

  Alvast bedankt voor de reacties

 2. #2
  Beste Davee,
  Ik heb kort geleden zo'n zelfde Scheppach gekocht voor een behoorlijk lagere prijs (Euro 45,00) incl. een set reserve HSS messen.
  Dit model machine is waarschijnlijk zo'n 30-35 jaar oud, daarom vind ik de minimum vraagprijs nogal aan de hoge kant.
  Verder een prima machine hoor.
  Pieter

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Hallo Davee,

  als de doorvoerrollen goed zijn (rubber niet versleten en uitgehard) en het aandrijfriempje van de rollen goed is is dit een heel schappelijke prijs voor deze machine. Theoretisch is hij onverwoestbaar, ik gebruik hem nu een jaar of vier, en heeft hij behoorlijk wat power voor een hobby machine. Een (goede) HM1 voor 45 euro is natuurlijk een lot uit de loterij maar in de praktijk kom je dit niet veel tegen. De prijzen variëren ongeveer tussen de 100 en 300 euro.

  Voor kleine meubels (en grote met wat geduld) is het een prima machine, snel om te bouwen van vlakbank naar vandiktebank en neemt weinig ruimte in beslag.

  Succes,
  Patrick

 4. #4
  Hallo Patrick,
  heb jij misschien een handleiding van de HM1; heb er pas een gekocht (incl. langgatboorhulpstuk) en een handleiding zou wel van pas komen.
  Alvast bedankt

  Teka

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Nee, daar kan ik je niet aan helpen. Maar zo ingewikkeld is deze machine nu ook weer niet dat je hem niet kan gebruiken zonder handleiding, bij de vandikte niet meer dan 2 á 3mm tegelijk afnemen en met schaven idem maar die is mechanisch begrensd. Voor de langgatboor moet je rechts draaiende boren hebben en deze heb ik van HBM en voldoen voor mij prima. Af en toe de draaiende en bewegende delen een beetje smeren en de vandikte en vlak tafel goed glad houden met bv droge glij-spray of gewoon kaarsvet dan moet het goed gaan.

  Groeten,
  Patrick

 6. #6
  Hallo Patrick,
  bedankt voor je reactie en technische tips.
  Ik heb inmiddels via het forum de handleiding van de hm1 gekregen; als je hem wilt hebben stuur ik hem toe (heerlijk ouderwets stenciltje....).
  Ik moet het gele Perlon bandje verwisselen.Heb jij tips hoe ik dat moet doen. Het lijkt erop dat ik daarvoor de halve machine moet ontmantelen, of is daar een slimmere methode voor?

  Groet
  Teka

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Nee dankje, ik hoef geen gebruiksaanwijzing. Om dat perlon snaartje te vervangen moet je idd het vertagings mechanisme demonteren en daar ben je wel even zoet mee. Voordeel is dan wel weer dat je allr delen gelijk schoon kan maken, normaal kom je daar niet gemakkelijk bij en je leert je machine kennen.
  Succes
  Patrick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top