Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Even voorstellen

 1. #1

  Even voorstellen

  Hallo allemaal. Ik ben Sergej en ik ben meubelmaker. Mijn bedrijf is "Intarsio" en ik ben een gepassioneerd houtbewerker helemaal gespecialiseerd in het hele fijne meubelmakerswerk. Ik streef altijd naar perfectie en daarvoor heb ik ook een opleiding genoten. Momenteel zit ik even met mijn bedrijf "in" bij een geweldig ontwerper die mij ongezien een aantal maanden onderdak geeft tot mijn nieuwe werkplaats (huren) is afgebouwd. Ik vind het heel goed en positief dat er nu geprobeerd wordt om een webforum voor de houtbewerkers op te bouwen. Ik draag graag kennis over aan mensen - ik wil later Masterclas cursussen gaan geven aan gevorderde "meubel"makers - maar ik leer zelf ook graag. Het laatste waar ik mij al enige tijd uitgebreid in verdiep is het werken met Urushi in de afwerking. Urushi blijkt op dit forum al eerder aan de orde te zijn geweest. Ik wil daar later op dit forum graag meer van laten zien. En dat is niet alleen mijn werk maar ook van mijn vrouw die er inmiddels zeer bedreven in is. Op bijgaande fotoos geef ik een eerste indruk. Ik ben daar onder ander bezig met een kistje met eierschaal afwerking. Je ziet ook een foto van het werkstuk in wording van een leerling van mij die hier een paar dagen in de week zijn jeugddroom - fijn meubelmaken - waarmaakt. Ook het ontwerp van het kistje staat op foto en ook een foto van mijn rijdende "gereedschapswagen". Ik hoop in de toekomst flink wat bijdragen te leveren en ik hoop er ook van jullie veel te mogen zien. Wellicht dat ik straks een fotoreportage laat zien van het inrichten van mijn nieuwe werkplaats, misschien lokt dat nog goede ideëen uit en kan ik er zo ook wat overdragen. Wie wat meer van mijn werk wil zien....www.intarsio.nl
  Groetjes van Sergej.

  Attached files

 2. #2

  Re: Even voorstellen

  en de volgende fotoos

  Attached files

 3. #3

  Re: Even voorstellen

  en als laatste mijn gereedschapswagen, wellicht ter inspiratie

  Attached files

 4. #4

  Re: Even voorstellen

  Hallo Sergej, een hele mooie introductie en ook van harte welkom op ons forum. Ik heb al op je website http://www.intarsio.nl gekeken en daar staan echt de meest fantastische dingen. Je eigen, vrij strakke en lichte meubelen, maar ook bij de restauratie afdeling echt schitterende staaltjes van vakmanschap. Zowel van de oorspronkelijke maker als van de restaurateur. Ik las over allerlei zaken op de je website, waar vast nog heel veel over te vertellen valt, zoals eierschalen, schildpad, het fineerwerk et. Zou je een keer een werkstuk kunnen laten zien, zodat we over dat specifieke stuk wat vragen kunnen stellen en een beroep op je mogen doen om wat kennis over te dragen? Onder 1 van de kistjes staat "kistje leerling" en je schrijft dat je iets aan masterclasses wilt gaan doen. Volgens mij is er onder de lezers van ons forum voldoende belangstelling om daar eens iets voor te organiseren. En dan vergeet ik nog de gereedschapskast en nog heel veel andere dingen die ik zag. Je krijgt het er nog druk mee!!

 5. #5

  Re: Even voorstellen

  Indrukwekkend Sergej! Welkom op het forum. We hopen nog veel van je te leren. Wat bedoel je precies met eierschalen??

 6. #6

  Re: Even voorstellen

  Sergej,

  Wat een geduld en precisie!
  Haastige spoed is nooit goed (of hoe was het spreekwoord ook al weer?), maar op je site zag ik dingen die je niet even op een avondje doet.
  Petje af voor je 'meester'werk!
  Met veel oefenen en geduld zal ik proberen ooit zover te komen!

  Groet, Kor

 7. #7

  Re: Even voorstellen

  Jaap, een korte uitleg over eierschalen. Het kan een lang verhaal worden maar dat doe ik wel een keer met foto's van het werk er bij. In principe gebruik je de eierschalen van bepaalde vogels, zoals struisvogels. Die worden platgebroken op het werkstuk gelijmd met speciale lijm.
  Dat is een heel secuur werkje om daar een mooi patroon in te krijgen. Er ontstaan kleine kiertjes tussen de verschillende stukjes eierschaal welke je kunt uitvullen met een speciale plamuur, eventueel in kleur. Dan is het een kwestie van schuren en vooral polijsten. Je kunt me dat op de fotoo zien doen. De Jet afzuiger, die ik kan rondrijden en op hoogte afstellen, staat er niet voor niets bij, je moet altijd uitkijken met fijn stof. Ik werk de eierschaal niet af met een lak of olie maar laat de natuurlijke glans spreken die per stukje kan verschillen.
  Op een afstand kan een oppervlakte met witte eierschaal en zwart uitgevuld een beetje de indruk wekken van marmer. Als je dan echter het werkstuk optilt blijkt het veel lichter te zijn.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top