Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555

  Keukenrolhouder, simplistisch project

  Bij gebrek aan een rubriek voor simpele projecten zet ik dit maar tussen de hoogstaande werkstukken.
  In de laundry room worden keukenrollen gebruikt om de handen droog te maken of iets schoon te maken en ik gebruik de velletjes ook om bijvoorbeeld lijmresten of gemorste afwerkingsproducten te verwijderen. De rol had geen vaste plaats en rolde wel eens op de grond. Tijd voor actie.
  In het kader van het opdoen van ervaring en om restjes hout op te maken ging ik aan het ontwerpen. Aan de hand van de rolafmetingen werd een simpele houder opgezet. Ik had al een ronde stok gekocht van 22 mm. In de wangen komt een groef waar de stok met rol in kan glijden en er niet uitgetrokken kan worden bij het afscheuren van een velletje.
  Voor het frezen van de groef maakte ik een mal in 1/2" ply. Het frezen ging met een 1/4" freesje en met een kopieerring van 15,88 mm. Met deze combinatie moest de mal aan alle kanten ca. 4,8 mm groter worden. Na het uittekenen van de vorm ging de figuurzaag er in. Na het maken van een proefje bleek het goed te kloppen.
  Het multiplex op maat gezaagd. De wangen werden 3/4" omdat er een groef voor de stok in moest komen. De achterkant en het plankje werden 1/2". De groeven in beide wangen gemaakt. De groef voor het plankje werd met de cirkelzaag gemaakt, steeds beide wangen een zaagbladbreedte opschuiven tot het plankje er in paste. De groef nog even opgeschoond met de routerplane. Aan de achterkant van de wangen kwam een groef voor de achterkant. De hoeken van de wangen en het plankje werden afgerond, alles geschuurd en samen gelijmd. De stok werd op lengte gezaagd, bevestigingsgaatjes geboord en de zaak kon tegen de muur. De rol en het wasmiddel hebben een nette plaats gekregen.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  zelfs simpele dingen kunnen erg nuttig zijn, handig.
  GROETJES MOOTJE

 3. #3
  Dat ziet er weer netjes uit, ga je hem nog afwerken?

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Ik overweeg polyurethane maar omdat ik een hekel heb aan afwerken moet ik even moed verzamelen.
  Het was eigenlijk een probeersel om een identiek exemplaar te kunnen maken voor in de keuken. Dat wordt dan wel van "echt" hout. In de keuken hangt nu een wat gammel geval. Op het plankje staan borrelglaasjes maar m'n verzamel groeit gestaag. Dus ben ik toe aan een groter plankje.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top