Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 27

Onderwerp: Houtvochtmeter

 1. #1

  Houtvochtmeter

  Hey iedereen,

  Zoals mss bij velen op de verlanglijst... Ik ben aan het rondkijken voor een vochtmeter, om zo wat accurater te kunnen gaan omspringen met mijn houtvoorraadje.

  Maar zoals gewoonlijk zie ik door de bomen de meter niet meer
  Je hebt er goedkope en heel dure.. en ik veronderstel dat het verschil in prijs ook wel zal doorschijnen naar de accuraatheid van de meter.

  Ik ben op zoek naar een prijsvriendelijk instapmodel. Gewoon iets dat mij het vochtpercentage van een stuk hout kan meedelen. Kan ik dan gesteld zijn met een model van pakweg 30-50 euro? bv: http://www.toolnation.nl/meetapparat...chtmeters.html

  Wat zijn jullie ervaringen met houtvochtmeters?

  groeten,
  Sam

 2. #2

 3. #3
  oeps.. die had ik even gemist. dit mag dicht dan!

  bedankt

 4. #4
  Graag gedaan! Ik wist dat ik het ooit gelezen had, dus ik dacht: 'ik zoek het even op'. Het viel me op dat Tuoh (André) vaak degene is die over vochtmeters begint, hij noemt het zelfs zijn "ultieme houtbewerkingsmachine". Mischien kan hij je nog helpen met specifieke vragen.

 5. #5

 6. #6
  Ik heb vorige week de GANN Hydromette BL Compact gekocht. Meer informatie over dit toestel vind je hier :http://www.gann.de/Produkte/Elektron...S/Default.aspx
  Ik heb voor dit toestel gekozen na wat navlooiwerk op een Duits forum. Het heeft een correctie voor 4 houttypes en was nog redelijk van prijs (134,95€ plus 17€ verzendingskosten).
  Ik kan jammer genoeg de nauwkeurigheid niet testen of een vergelijkende meting met een ander toestel doen, dus over de kwaliteit van de meting kan ik me niet uitspreken. Tot hiertoe bevalt het toestel me best. Ik post later nog wel wat meer ervaringen ermee.
  Groetjes,
  Pascal

 7. #7

 8. #8
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.555
  Ik neem aan dat er wel wat kwaliteitsverschil zal zitten tussen beide meters. Misschien kan je de Lidl-meter kopen om te kijken of de metingen op verschillende houtsoorten en verschillende vochtigheidsgehalten een zelfde tendens vertonen. Anders zal je toch moeten testen met een geijkte meter om iets over de nauwkeurigheid te kunnen vertellen.

 9. #9
  Grappig, die Lidl-meter stond vorige week ofzo in de promo hier in belgië, alleen is die nooit geleverd aan de winkels... jammer eigenlijk, want ik wou die wel eens testen. Voor mij is het namelijk niet superbelangrijk hoe droog het hout exact is, ik wil gewoon weten of het al droog genoeg is voor gebruik Het is natuurlijk wel zo fijn als het een beetje accuraat is (stel dat ik van mening verander)

  Maar eigenlijk denk ik niet dat ik daar perse een vochtmeter voor nodig heb... (Voor mijn beroep als architect dan weer wel, maar dan een meer algemene vochtmeter)

  Zijn er eigenlijk truukjes waarmee je zonder meter kan nagaan of het ongeveer droog genoeg is voor verwerken in meubels? Ik bedoel maar, hout is en blijft levend, het is geen 'rocketscience denk ik dan (al dan niet verkeerdelijk).

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2010
  Locatie
  H.I. Ambacht
  Berichten
  458
  Ik heb deze, goedkoop en werkt voor mij prima.

  http://www.conrad.nl/ce/nl/product/1...archDetail=005

  mvg
  Patrick

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top