Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 10 van de 10
 1. #1
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Kistje van plataan,notenhout en lacewood

  Forummers,

  Mijn ladekastje"onderbroken" heeft een heleboel chaos in mijn hoofd teweeg gebracht. Er blijven allemaal nieuwe ideeen mijn hoofd binnen zweven. Dan is het zaak om zo snel mogelijk iets uit te schetsen anders blijft dit idee onrust veroorzaken op mijn harde schijf,haha.

  Dit kistje is gemaakt van kwartiers gezaagd plataan , amerikaans noten en aan de binnenzijde zit wat lacewood (louro faia).

  IMG_4459.jpg

  IMG_4460.jpg

  IMG_4461.jpg

  IMG_4462.jpg

  IMG_4463.jpg

  IMG_4464.jpg

  De deksel was een stuk walnotenhout 52mm. Dit stuk heb ik aangevallen met de haakse slijper met saburrtooth opzetstuk. Daarna schuren en nog meer schuren. Het was de bedoeling om een soort van greepje te maken waarmee je het dekseltje op kunt tillen.

  Aan de buitenzijde van het kistje heb ik een lijntje gefreesd om aan te geven hoe het dekseltje op de onderkant moet. Misschien kennen jullie dit euvel : heb je een kistje gemaakt en ben je enorm druk geweest met het verloop van de houtnerf.....dan zet iemand de deksel er "verkeerd" op met als gevolg dat de nerf niet meer doorloopt......grrrrr.....Hopelijk wordt het hierdoor een stukje duidelijker

  Het kistje heeft alweer een nieuwe eigenaar. Soms heb je van die projecten die al weg zijn voordat het klaar is. Dat is de bedoeling ook anders wordt het huis zo vol.

  Kistje is afgewerkt met een lak op waterbasis, deze lak verkleurt niet en verdonkert het hout ook niet. In het geval van plataan vind ik dat een groot voordeel.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 2. #2
  Ziet er weer prachtig uit rick

 3. #3
  Mooi kistje. Het probleem dat het dekseltje niet goed op het kistje zit, heb ik niet zo snel denk ik. Mijn stukken zijn niet altijd dusdanig precies dat het dekseltje er op verschillende manieren op kan. In dat geval is het gebrek een voordeeltje.

  Binnenkort eens aan de slag met het hout dat ik van je heb, eerst nog een frees aanschaffen en een freestafeltje maken.

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  @mbruijn : Wat zei heer Cruijf ook alweer ? "elk nadeel hep z'n voordeel!!"

  @vittiro : bedankt he
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 5. #5
  Ik wil ook een Saburrtooth! Mooi kistje weer.

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1
  @woodrob : Zeker een aanrader, Baptist heeft ze weer op voorraad volgens mij !! Je mag anders hier die van mij ook wel eens proberen.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 7. #7
  Leuke kistje Rick. Ben momenteel ook weer bezig met een kistje. Ik vind persoonlijk je buitenkanten iets te dik. Ik denk dat ze 18 of 20mm zijn. Ik vind het zelf mooier op 10-15mm. Het Saburrtooth werk is wederom fantastische gelukt, erg mooie vorm!

 8. #8
  Ik ben niet zo van de kistjes... Maar deze is wel heel erg gaaf!

 9. #9
  een van je mooiste kistjes rick! dat verticale streepje in combinatie met het ingekaderde vrijere deel is zeer geslaagd.

  De verhoudingen zijn misschien niet helemaal optimaal (diktes, diepte deksel), maar zeker een heel mooi resultaat! Misschien moest je maar eens een serie maken in deze stijl, waarbij je enkel zoekt naar de juiste verhoudingen, en niet telkens een nieuw concept uitwerkt?

  Bvb een serie van 5 -10 doosjes, die telkens maar op 1 punt verschillen van elkaar. Als je de serie naast elkaar zou leggen zie je de verschillende stappen. Met 1 verschil bedoel ik oa ook de algemene dikte of diepte van de randen van het deksel. Of de afschuining ervan, etc... Je zal ervan te kijk staan hoeveel het eerste doosje van het laatste zal verschillen en toch met mekaar verband zal houden!

  Ik zou dan niet beginnen te werken met fel contrasterende houtssoorten. Hou het simpel.
  Laatst gewijzigd door SamPonette; 24-09-12 om 13:07.

 10. #10
  leuk om te zien
  GROETJES MOOTJE

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top