Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: koop geen rommel

 1. #1

  koop geen rommel

  Kocht jaren geleden een setje speedboren bij een bouwmarkt, met titanium-coating, verpakt in een mooi houten kistje. Leek me handig om zo een hele reeks speedboren in oplopende maten voor het grijpen te hebben.
  Moest van de week een aantal gaten 22 in multiplex boren en dus een boor uit het prachtige setje genomen. Na een paar gaten begon het geheel steeds meer te trillen, ik liet de boor stoppen en zag tot mijn verbazing dat het ding verbogen was, als peperkoek.

  jaap
  Attached files

 2. #2

  Re: koop geen rommel

  Jammmer Jaap. Probeer de forsner boren van Famag eens. Kwamen bij finewoodworking als beste uit de test en bij mij in de werkplaats ook. Speedboren werken nogal lomp en er zit nauwelijks snijvlak aan dat bovendien erg rap bot wordt.

  De cilinderkopboor (volgens mij heet dat een forsnerboor)
  http://www.mzsgereedschap.nl/boren-e...n/hout/13.html

 3. #3

  Re: koop geen rommel

  Goede morgen Bas, ook vroeg op! Famag maakt super spullen, heb een setje spiraal houtboren van hen, die zich echt agressief het hout in vreten en toch een mooi gat achterlaten. De forstnerboren van Protool zijn ook erg praktisch, daar zit een kleine spiraalboor waardoor je ook schuin op het werkvlak kunt boren zonder dat de boor wegloopt.
  Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat het multiplex gelamineerd was met epoxy en glasvezel en daar zou ik geen dure forstnerboren op loslaten.

  jaap

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: koop geen rommel

  Die oude posts zijn soms best nog wel goed om te lezen. Ik was op zoek naar forstnerboren. Deze zijn of A.goedkoop (en soms rommel) of B. prijzig.....Toch maak eens kijken bij FAMAG

  "Koop geen rommel" spreekt me echter nog steeds enorm aan. Ik had eens bij de Aldi houtboren gekocht.......niet duur 7 euro voor 10 boortjes.......tja.....deze zijn de prullebak ingegaan.

 5. #5

  Re: koop geen rommel

  hey hallo
  goedkoop hoeft niet altijd slecht te zijn .
  Ik heb sinds een tijdje een speedboren set van ecotools en die bevalt prima zelfs een slot mee in geboord in meranthi .
  Alleen wil je een loep zuivere snede dan met je inderdaad een forstnerboor hebben ik heb ook een setje van protool erg prijzig maar wel een super boor resultaat .
  gr leroy

 6. #6

  Re: koop geen rommel

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap
  Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat het multiplex gelamineerd was met epoxy en glasvezel en daar zou ik geen dure forstnerboren op loslaten.
  jaap
  HA :lol: daar komt het aapje uit de mouw, ik gebruik al jaren speedboren van de GAMMA. Ja dat is geen topmerk maar ik verslijt ze dan ook snel. Een spijkertje of gruis en het is afgelopen. Daarom heb ik er meerdere op voorraad en vervang ze snel. Bij mij zijn ze eerder vernacheld als bod.

  HG Hugo

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top