Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12
 1. #1

  trekzaag: een scheppach of metabo?

  Voor wat kluswerk in huis en tuin zoek ik een afkortzaag met trekfunctie. Deze twee zitten allebei in dezelfde prijsklasse en hebben ongeveer dezelfde specs. Met andere gereedschappen van Metabo heb ik wel goede ervaringen, ook kwa verkrijgbaarheid onderdelen. Ik twijfel tussen deze twee, de Scheppach KGZ251 (2250W) of de Metabo KGS216M (1500W).

  Het beugeltje bij de beschermkap van de Scheppach ziet er een beetje klungelig uit, vind ik, maar wie ben ik. Ik ga er vooral hout mee zagen.

  Heeft er iemand ervaringen mee?

  scheppach kgz251.jpg KGS216M_0102160400.jpg

  Ik lees hier: http://www.woodworking.nl/showthread...ll=1#post12050 dat de kwaliteit van de Metabo te wensen over laat. China materiaal. Maar een klasse hoger is ook meteen een verdubbeling van prijs.
  Laatst gewijzigd door doener; 20-09-12 om 20:49.

 2. #2
  Hou er wel rekening mee dat geen van beide exact de ingestelde hoek zaagt, maar dat is bij andere merken (behalve de top) niet beter. Een plank afkorten van 250mm levert al gauw een kleine mm afwijking op. Ook Dewalt lijd aan dit euvel, om maar een ander merk te noemen.
  Het zijn machines die wel geschikt zijn voor de ruwere klussen, maar als het echt juist moet zijn ga je beter in een ander prijssegment kijken, of naar een ander type zaagmachine.

  Kan je met deze tekortkoming leven dan is de Scheppach de beste keuze ( aanmerkelijk zwaardere motor)

  Mvg,

  André

 3. #3
  Inderdaad, anders moet je een radiaalzaag nemen in een vaste opstelling, maar daar heb ik de ruimte niet voor.
  Zo te zien heeft de scheppach ook vaste instellingen voor verschillende hoeken, dan is de kans iets groter dat je 2x dezelfde hoek zaagt

 4. #4
  Ik vond een mooie Duitse test zoals de oosterburen alles zo goed kunnen testen. Deze wilde ik graag met jullie delen.
  Laatst gewijzigd door doener; 21-09-12 om 09:19.

 5. #5
  Ik heb zelf de Metabo. Zonder afstellen van de tafel wordt er inderdaad niet 100% haaks gezaagd maar na wat geknungel heb ik het haaks gekregen! Ook bij maximale zaagbreedte!! En de Metabo heeft ook vaste hoekinstellingen. Ik vind het een fijne machine om wat kluswerk thuis te doen. Voor dit prijsegment een goede keuze dus! Een minpuntje is wel de stofopvang, maar dat zal bij andere ook bagger zijn lijkt me zo! ik sluit vaker mijn stofzuiger aan, dat schilt iets.
  Succes met je keuze! Hoor graag wat het geworden is en wat je ervaring is.

 6. #6
  Hallo Doener
  "Voor wat kluswerk in huis en tuin zoek ik een afkortzaag" Ik weet niet hoe hoog jouw eisen zijn? Ik heb kort geleden de "LIDL"
  afkortzaag van mijn buurman geleend. Ik moet eerlijk erkennen dat ik erg onder de indruk was van deze zaag, ookal omdat hij maar 90 euro was. Met een beetje tunen was er prima mee te werken.

 7. #7
  Het zijn beide redelijke machines waar je wat geluk mee moet hebben kwa nauwkeurigheid. Ik neig persoonlijk meer naar metabo, maar ik heb alleen made in germany spul vorig jaar
  uit Engeland een kgs 255 plus gehaald voor nog geen 190 euro bij anytools aan de onderkant kan je dan ook zien wat ze afwijken staat erop met viltstift. Of dat
  ook zo is met de 216 weet ik niet. Zullen waarschijnlijk niet getest worden.

  Al met al denk ik niet dat het echt veel uitmaakt welke dat je kiest, misschien kan je de handleiding downloaden en daaraan zien of ze een beetje te tunen zijn.

 8. #8
  Mijn eisen voor deze zaag zijn 'gemiddeld' Als het perfect haaks moet zijn voor interieurwerk wijk ik uit naar een machinale werkplaats, voor werkstukken thuis van steigerhou of sloophout is dit goed. Ik heb een dewalt radiaalzaag overwogen, maar ik wil er de ruimte niet voor opofferen.
  Bij anytools zie ik kgs216 voor 180pond staan, in nl 190 euro, hier is ie goedkoper dus.
  Laatst gewijzigd door doener; 21-09-12 om 22:09.

 9. #9
  Ik heb de Metabo kgs216 besteld. Hij komt maandag binnen als het goed is. Dan kan ik meteen een buitenkeuken mee gaan maken. Mooi zo, tegen de winter

 10. #10
  Laat je je ervaringen te zijner tijd aan ons weten? Ik ben zeer geïnteresseerd, want ik overweeg 'm ook te kopen. Veel plezier en succes ermee!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top