Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14
 1. #1

  Wie wil mee testen: Decoupeerzaagtest Festool, Mafell, Bosch, Makita etc.

  Goedemiddag,

  Het is een beetje kort dag, maar...
  Wie wil aanstaande zaterdag en de week erna, dus za 22-09-12 en za 29-09-12 decoupeerzagen testen?
  Het is belangrijk dat je beiden dagen kan, de eerste dag gaan jullie (mijn klanten) testen.
  De 2de zaterdag wordt er gefilmd en dus ja je komt op de film.

  Voorwaarden:
  - Je komt op de film
  - Het is in Zandvoort
  - Je helpt mee testen
  - Je schrijft een stukje tekst
  - Denk mee, test mee en neem een goed humeur mee de rest is geregeld!

  Vind je dit leuk en wil je mee doen stuur me een email

  Sander
  De ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde van de lage prijs al lang voorbij is.

 2. #2
  Niemand..... Echt helemaal niemand?

  Iedereen vorige keer een grote mond over bevoordeeld testen, slecht testen, onzin, geloof het niet... en nu niemand meetesten.... Niemand?

  Ik lekker wel morgen en gewoon weer net als vorige keer, onbevooroordeeld en objectief .. maar wel in zo'n oranje shirt want anders vallen we als gruize muizen weg tegen de achtergrond
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Leuk initiatief! Als ik er kon geraken zou ik er zeker bij zijn. Inderdaad spijtig dat er zo weinig reactie op komt. Dan is er weer een geweldig initiatief en komt er amper reactie??? Staan de beste stuurlui weer .... ?

  Sander als je het ooit wil herhalen met bovenfrezen en je laat het op tijd weten wil ik er zeker tijd voor maken.

 4. #4
  Als het wat dichter tegen de deur was geweest zou ik zeker toegehapt hebben. Maak er maar iets moois van, dan lezen we het nadien wel.

  Ben wel nieuwsgierig naar de ervaringen met de Bosch en de Mafell.


  Mvg,

  André

 5. #5
  Wat moeten we zaterdag zeker belichten Andre? Aan jou de vraag als superspecialist op dit forum? Wat moeten we zeker niet vergeten te bekijken?

  Ps) voor zo ongeveer iedereen is Zandvoort heel ver weg..... ik heb de bellenwekker opgepoetst om morgen op tijd wakker te worden
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 6. #6
  Scheppie,

  Hier zijn wat verzuchtingen aangaande decoupeerzagen, waarbij ik moet opmerken dat mijn huidige machine ( blauwe Bosch) ook niet voldoet aan de belangrijkste eis.
  Waar word een decoupeerzaag meestal voor gebruikt? Om ronde en gebogen vormen uit te zagen, veelal in dikke werkbladen met een harde afwerklaag erop. Uitsparingen zagen in allerlei materialen, plinten passend zagen, lijstwerk aanpassen, etc.

  De voornaamste vereiste is haaks zagen op de dikte van het materiaal gezien. Iedereen herkent wel het weglopen van het zaagblad bij decoupeerzagen.
  Hoe vlot loopt de machine door het materiaal ( hout, plaat, laminaat, etc) welke kracht kost het, en hoe ziet de zaagsnede eruit.
  Is de zool voorzien van vaste fixatiepunten op 90°, 45°, 30°, 22,5°. kloppen deze hoeken ook als er gezaagd word.
  Hoe verloopt de zaagwissel, is er bijkomend gereedschap voor nodig, of is het simpel een hendeltje overhalen.
  Hoe effectief is de stofafzuiging, en zie je de zaag nog voldoende bij het werken ermee, of zit alles ingekapseld en zie je dus bijna niks. Word de zaagsnede verlicht of niet.
  Hoe splintervrij zaagt de machine, en welke voorziening is hiervoor, al of niet instelbare pendelbeweging, een andere oplossing?
  Hoe handelbaar is de machine, kan je er met één hand mee werken. Meestal is een decoupeerzaag het laatste redmiddel om een bepaalde klus te klaren, als het met geen enkele andere machine lukt brengt een decoupeerzaag meestal wel uitkomst. Alhoewel hier tegenwoordig een Fein multitool meer voor geschikt is, maar niet iedereen kan hier over beschikken.

  Iedereen zal wel andere prioriteiten hebben met een bepaalde machine, maar voor mij zijn bij decoupeerzagen maar drie dingen echt heel belangrijk.

  - zaagt het ding haaks
  - hoe vlot wissel je de zaagjes
  - hoe handelbaar is de machine en is ze voorzien van een voldoende lang stuk snoer.

  De rest is meegenomen als het erop zit, maar het hoeft voor mij niet. Voor mij is een decoupeerzaag weliswaar onmisbaar, maar het is geen prioritaire machine. Wat wil zeggen dat als ik een bewerking ook met een ander type machine kan uitvoeren ik daar ook voor kies. Rechte strakke zaagsneden met een cirkelzaag bijvoorbeeld.
  Het is dus NIET mijn favoriete stuk gereedschap, maar wel de redder in nood als het met niets anders lukt.

  Elke machine die aan bovenstaande drie punten voldoet is welkom als vervanging van mijn huidige machine. Ik kijk dus uit naar jullie test


  Mvg,

  André
  Laatst gewijzigd door tuoh; 28-09-12 om 19:50.

 7. #7
  Hmm met Tuoh eens.. speciaal op het eerste punt zaagt ie haaks of in ieder geval in de richting die ik wil.

  Op mijn kop voor de zaag hangen en hem proberen te sturen langs de lijn is vermoeiend (wel een goede flex training)

  Het is een hanteerbaar stuk gereedschap makkelijk op locatie of als je te lui bent of niks anders hebt. Tja een haat/liefde verhouding.

 8. #8
  Iedereen zal wel andere prioriteiten hebben met een bepaalde machine, maar voor mij zijn bij decoupeerzagen maar drie dingen echt heel belangrijk.

  - zaagt het ding haaks
  - hoe vlot wissel je de zaagjes
  - hoe handelbaar is de machine en is ze voorzien van een voldoende lang stuk snoer.
  Zo de test zit erop, als we naar bovenstaande kijken dan voldoen eigenlijk alle machine redelijk tot uitstekend in niet al te dik hout.

  Wanneer de materiaaldikte toeneemt is er 1 zaag die betere resultaten levert dan de anderen en dat is de Mafell. Daar komt de superdikke zaagas die enorm stijf is de prestaties duidelijk ten goede. De Protoll JSP en de Festool PS 300 Trion komen goed mee, de Carvex blijft in dikkere maten wel achter. De Makita en Bosch doen het ook niet slecht.

  Hoe handelbaar? daar zitten geen hele grote verschillen in, de Carvex is duidelijk lichter dan de rest, de Makita is erg zwaar, de Mafell ligt goed in de hand bij op de kop zagen doordat het zwaartepunt hoog in de machine zit dus vlak bij je handpalm bij op de kop zagen. De Festool is erg licht, het verschil voel je duidelijk, zwaartepunt ligt echter iets minder prettig waardoor hij wat minder stabiel in je hand ligt bij op de kop zagen. Bij de Carvex kan het snoer 90 graden kantelen wat wel weer prettig is.

  Zaagjes wisselen, dat gaat eigenlijk bij alle zagen snel ware het niet dat bij de Festool je daarna wel de geleidebekken moet afstellen, en daar gaat wel wat tijd in zitten. Dat moet bij zowel de Carvex als de Trion als de Protool. Ik zelf vind dat best hinderlijk omdat je de sleutel erbij moet pakken, afstellen en dan pas kunt zagen, als je veel wisselend werk doet zeker iets om rekening mee te houden.

  Er loopt nog wat communicatie met Festool over 1 specifiek probleem met de Carvex. Dat heeft betrekking op de zaaggeleiding, potentieel zou dat een show stopper voor deze machine kunnen zijn. Jammer want de oude Trion doet het een stuk beter op dat vlak lijkt het.

  Al met al een leuke test, de eerste resultaten worden binnenkort gepresenteerd, daarna volgen enkele detailtests die de zaagkwaliteit goed in beeld gaan brengen.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 9. #9
  Zou Mafell nog een keer een accuvariant op de markt brengen? Ze maken toch ook cirkelzagen op accu?

 10. #10
  welke mafell decourzaag hebben jullie getest

  p1cc
  stab 65e

  een feature heeft de p1cc what jullie niet hebben genoemd, de zaag kan achteruitzagen - wat verdomd handig is
  MvG
  Chris
  If you put your mind to it you can accomplish anything

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top