Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Lamello Invis

 1. #1

  Lamello Invis

  Is er iemand die ervaring heeft met Lamello Invis? Dit zijn twee pluggen met een stift met schroefdraad die zo verbonden worden. De schroef wordt er door een magnetisch veld (extern opgewekt), van de ene in de andere plug ingedraaid. Is dit betrouwbaar? Kan je dit nadien nog losmaken? Dit zou moeten dienen om stukken parket aan elkaar te verbinden. Nadien moeten de stukken terug uit elkaar kunnen gehaald worden. Oppervlakte: 39m². Tand en groef zijn niet mogelijk omdat het parket een "sterfiguur" voorstelt (scherpe punten). Wij dachten die ster op "Elastilon" te leggen om de medaillon te fixeren op de ondergrond (stenen tegels). De parket met sterfiguur wordt wel extreem belast. Te verwachten op 3 weken: 1.000.000 mensen lopen erover heen. Misschien moeten we de "Elastilon" schrappen omwille van doorbuiging, nefast voor de Invis pluggen? Misschien moeten we de medaillon kleven met dubbelzijdige kleefband. De medaillon zelf weegt ongeveer 600kg. Dus even opheffen om te demonteren is niet mogelijk. Of heeft iemand een ander geniaal idee om die medaillonplaten aan elkaar te verbinden en nadien weer eenvoudig uit elkaar te halen? Ik ben u dankbaar voor uw antwoord.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2009
  Locatie
  West Vlaanderen
  Berichten
  368
  Noot,

  Hierbij mijn ervaringen.

  Lamello invis op zich is een prachtig product met bijhorend prijskaartje. Je mag rekenen dat elke verbinding je toch wel rap een euro ( als het ondertussen al niet meer ) is. Het inboren van de stiften gebeurt met bijgeleverde mallen. Je kan de stiften ten alle tijden ( met bijgeleverde magnetische kop voor op een accu machine ) aanspannen en ook terug lossen. Nadelig aan het systeem is, eens het is ingewerkt, je niet veel speelruimte meer hebt ( je moet redelijk excact kunnen inboren ). Hoe het zit inzake de draagkracht, daar moet ik het antwoord schuldig blijven.
  Er staan enkele praktijkgerichte filmpjes over de mogelijkheden en verwerkingsmanier op youtube en de site van lamello.

  Hopelijk enkele antwoorden gevonden op je vraag,

  Bert Braekevelt

 3. #3
  Ik weet niet of je er vanaf de onderkant bij kan maar zag dit laatst op het net. http://www.rigometaal.nl/content/4_spor/1_default.asp

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door bert1991 Bekijk Berichten
  Noot,

  Lamello invis op zich is een prachtig product met bijhorend prijskaartje. Je mag rekenen dat elke verbinding je toch wel rap een euro ( als het ondertussen al niet meer ) is. Het inboren van de stiften gebeurt met bijgeleverde mallen. Je kan de stiften ten alle tijden ( met bijgeleverde magnetische kop voor op een accu machine ) aanspannen en ook terug lossen.
  Ik liep laatst tegen een aanbieding aan die de pijn eventueel kan verzachten. http://www.toolsxl.nl/lamello-toebeh...t-p-23334.html

  De eerste aanschaf van de set is al aan de prijs inderdaad, het lastigste is de verkrijgbaarheid van de INVIS MX inschroefdelen. Die zijn zeer prijzig per stuk.

 5. #5
  de ster mischien op platen multiplex lijmen en die in handzame stukken zagen. en dat nummeren en op de vloer leggen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top