Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: lintzaag

 1. #1

  lintzaag

  beste houtbewerkers,

  Ik ben van plan een lintzaag aan te schaffen om zelf plankjes te kunnen zagen.
  ik dacht zelf aan deze van Holz Mann http://www.holzmann-maschinen.at/pro...5pf219au2hoq77
  of deze van Spero http://www.wimaconline.nl/spero-spl-500.html

  ik hoor het graag wat jullie er van vinden of dat iemand al ervaring heeft met deze machines een tweedehands is ook goed !
  Gr Remco Holtkamp

 2. #2
  Beide machines zijn quasi identiek van bouw, en er zijn nog merken die een identieke machine aanbieden, ben bijna 100% zeker dat die machines allemaal uit het verre oosten komen.
  Ik heb met een dergelijke machine nog niet gewerkt, maar ik verwacht er niet teveel van. Ik ben bijna zeker dat er zo uit de doos geen deftig zaagwerk te verwachten is, er zal het nodige tuningwerk aan moeten gebeuren om een min of meer aanvaardbaar geheel te krijgen.
  De arm van de zaaggeleiding is bij deze goedkopere modellen heel gevoelig voor stof, na enige tijd krijg je die arm niet meer op en neer, de hele geleiding komt vol stof te zitten en de boel blokkeert.

  Ik zou eens gaan kijken naar een Hammer of Felder machine, die zijn niet zoveel duurder. Of een goede tweedehandse machine is ook een mogelijkheid. Je vind regelmatig lintzagen van "Sipa" een Italiaans fabrikaat, wielmaat 600mm, geen topmodel maar een goede allrounder. Heb er al zien staan voor 220€, maar daar is serieus werk aan. Een machine in goede staat en met onder- en bovengeleiding vind je al voor 500 à 650€. Dat zijn dan professionele machines waar je zeker van mag zijn dat die de job aankunnen.

  Heb verleden week nog zo een machine gekocht, voor een heel vriendelijke prijs Na enkele aanpassingen ben ik zeker dat ik er een topmodel aan overhou, voor een schijntje van de prijs van een nieuw topmodel.

  Mvg,


  André

 3. #3
  Athanor
  Guest
  Hallo Remco,

  Ik zou zeker voor een Europese machine kiezen. De Hammer bijvoorbeeld was dit voorjaar in de aanbieding voor € 1480,- incl. Btw. Deze machine is in verschillende beoordelingen o.a. Fine woodworking en Furniture & Cabinetmaking goed getest op prijsprestatie. Ik heb zelf een 2e hands Meber lintzaag (40 cm) die na enig oplappen en tunen goed zijn werk doet.

  Fons

 4. #4
  bedankt voor de reacties.

  zat zelf ook al naar Hammer te kijken ga denk ik van de week eerst maar is kijken in de show room in Barneveld.

  gr Remco

 5. #5
  Athanor
  Guest
  Ik begreep van hun vertegenwoordiger tijdens een telefonisch contact afgelopen week dat er binnenkort weer een open dag wordt gehouden. Dat zijn meestal de momenten waarop zij met actiemodellen de prijzen aantrekkelijk maken. Misschien goed om daar even rekening mee te houden.

  Tevens hieronder nog een link naar de test van de Hammer:
  http://www.woodworkersinstitute.com/page.asp?p=595

  Fons
  Laatst gewijzigd door Athanor; 08-09-12 om 09:56. Reden: Link toegevoegd

 6. #6
  Bedankt Athanor voor je reactie weet je misschien ook nameneer die open dag is en waar?

  gr Remco

 7. #7
  Athanor
  Guest
  Dat weet ik niet precies meer, heb het niet onthouden, omdat de machine waar ik interesse voor heb, de felder fb500 lintzaag, dan nog niet op de showroom is ( nieuw model). Het wordt een open huis in hun vestiging in Barneveld. Misschien kun je even informeren bij Jan van Rhee.

  Fons

 8. #8
  Bedankt voor de reactie ga zekker is bellen is mooi dicht bij voor mij maar 45 min rijden
  Gr Remco

 9. #9
  Laat je het hier even weten? Ik ben ook wel benieuwd. Alvast bedankt!

 10. #10
  De huisshow is in november

  Gr Remco

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top