Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Handgemaakte raspen van Liogier

  In de Auvergne in Frankrijk zit het familiebedrijf Liogier, die al 4 generaties ambachtelijk raspen maken. Ze maken raspen voor hout en steen, voor rechts en links handigen, in allerlei vormen, lengtes en verschillende gradaties. De website geeft veel leuke informatie en ook wat aanwijzingen welke raspen je mee zou kunnen beginnen. Er staan op youtube ook wat filmpjes online over het maken van de raspen en het gebruik er van. Ik heb er met plezier naar zitten kijken. Het is ook weer eens een ander licht op de discussie wat de prijs is voor goed gereedschap. Zoals al het mooie en ambachtelijk gemaakte gereedschap, is er gewoon veel tijd en vakmanschap gemoeid met de produktie er van, nog afgezien van alle "randverschijnselen" als onderdak, goed personeelsbeleid, ontwikkeling, verpakken en verzenden, marketing en reclame, regelgeving, belasting, energiekosten, etc.

  Jaap
 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.609
  Ik zag raspen altijd als een amateur-gereedschap. Omdat je hetzelfde vaak ook kan doen met beitels en haalmessen e.d. Met dit soort mooie raspen kan je dat niet meer zo zeggen geloof ik

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top