Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Visio werktekeningen

  Heeft er iemand ervaring met het maken van tekeningen in Visio?

 2. #2
  Ik weet niet wat je voor tekeningen wil maken, maar als het gaat om tekeningen van bijvoorbeeld kastjes, tafels, stoelen en dergelijke, dan zou ik eerder aan Sketchup denken. Visio zie ik meer in stroomschema's en plattegronden.

 3. #3
  Jip, goedkoop en makkelijk "SketchUp".
  Met Visio ga je denk ik heel wat werk hebben om een meubel deftig uit te tekenen.

 4. #4
  Niet met Visio zelf, wel met OmniGraffle, ook een diagramtekenpakket. Het werkt. Wat vooral vervelend is zijn de uitlijningen en de corresponderende afmetingen in verschillende aanzichten. Een d.t.p. heeft geen concept dat de afmeting in één blokje identiek dezelfde is als die in een ander blokje omdat het een ander aanzicht van hetzelfde fysieke blokje is. Ofwel: je verandert de afmeting van een rechthoekje, niet van een blokje. Een 3D tekenpakket heeft dat benul wel.

  SketchUp schijnt goed te werken en ik gebruik zelf TurboCad naar tevredenheid. Het enige wat ik erin mis is de mogelijkheid om 'exploded views' te maken.

 5. #5
  werk zelf voor mn werk veel met visio. plattegronden kun je er wel in maken en als globaal overzicht van wat je bouwresultaat moet gaan worden zou je visio misschien kunnen gebruiken.
  maar een bouwtekening is denk ik toch echt iets anders dan waarvoor visio bedoeld is. ben bang dat je daar binnen visio met veel ergernis achter gaat komen.
  met de eenvoudige en gratis tekenprogramma's die je op het internet vinden kan kom je denk ik veel beter uit.
  google heeft inderdaad sketchup: heeft veel mogelijkheden voor 3d weergave
  Laatst gewijzigd door draainick; 06-09-12 om 07:52.
  nee echt niet, ik heb geen verslaving. ik zou elk moment kunnen stoppen met houtdraaien als ik zou willen...misschien morgen, vandaag komt nu net even niet uit.

 6. #6
  Bedankt voor de reacties tot zover, Google Sketchup werk ik al met alle tevredenheid mee. Ik heb echter gehoord dat men bij Visio een bouw/detailtekening kan maken waar ook meteen een materiaalstaat aan gekoppeld kan worden.

 7. #7
  Hi,
  Ja dat kan. Ik werk standaard met visio. Ik zal je een template sturen.

 8. #8

  Visio met houtstaat

  De zip bevat een Viso template.
  Elk object met een tekst wordt in de houtstaat opgenomen
  Eric
  Bijgevoegde Bestanden Bijgevoegde Bestanden

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top