Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: tormek

 1. #1

  tormek

  Paar dagen geleden eindelijk de tormek T-7 aangeschaft. Vandaag voor het eerst uitgeprobeerd.

  Echt een waanzinnig ding. Toch heb ik wat aanpassingen op het systeem. Het slijpen gaat toch wel erg traag en werkt wel iets sneller naarmate je vaker de groffe losse slijpblok, dat bijgeleverd wordt, over het wiel haalt. Uiteindelijk haalde ik er met korte intervallen een diamand steen overheen en vanaf dat moment ging het pas echt goed en snel.

  De lederen wetschijf gebruik ik in combinatie met het flexcut slijppasta blok en het resultaat is helemaal geweldig. Heb geen haar meer op mijn linkerarm!

 2. #2

  Re: tormek

  yup, heb hem hier ook staan en 't is een beest....
  Ik heb mijn beitels nog nooit zo scherp geweten als met die Tormek, echt fenomenaal. En al zeker in combinatie met de lederen schijf, dan wordt het pas echt SCHERP!

 3. #3

  Re: tormek

  Ja, ik ben er zelf ook helemaal blij mee. Wat ik wel zie is dat de meeste gebruikers wetten vanuit de losse pols. Ik heb daar nog wel wat moeite mee. Heb dan toch het idee dat ik de hoek weer net verdraai. We blijven oefenen.

  Voor wat betreft de grofheid van de slijpsteen gebruik ik nu meestal de fijne steen. Maar dan ga ik er wel vanuit dat de beitel enkel onderhouden hoeft te worden. Voor een nieuwe hoek etc maak ik hem ook wat groffer.

  Laatst de keukenmessen nog eens onderhanden genomen. Tomaatje snijden is dan echt leuk.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top