Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Maankalender

 1. #1

  Maankalender

  Ik ben op zoek naar een maankalender voor het rooien van bomen die geschikt is voor onze West-Europese locatie.
  Als er iemand is die over dit onderwerp mij naar historische referenties kan verwijzen zou ik erg dankbaar zijn. Ik heb het onderwerp al proberen uit te spitten maar vind weinig of geen informatie hierover hoe dit hier bij ons werd toegepast. Het is wel gedocumenteerd dat het hier over 'goede praktijk' gaat als men bomen op het juiste tijdstip kapt maar een bruikbare uitleg om dit nauwkeurig toe te passen is zeer moeilijk te vinden.

  Er moeten hier ongetwijfeld wel enkele zijn die ons daar nog meer over kunnen vertellen.

 2. #2
  Hier een discussie over het kappen van bomen bij volle maan.
  http://www.ecobouwers.be/forum/post/...uwe-volle-maan
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 3. #3
  Bedankt maar deze had ik al uitvoerig doorgelezen. Er blijkt niet echt zoveel over te vinden te zijn daarom had ik hier gehoopt om wat meer informatie te vinden.

 4. #4
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 5. #5
  Bedankt Mathieu. Ik had nog wat verder moeten zoeken blijkbaar. Dat is exact waarnaar ik op zoek was als aanvulling op mijn blog artikel.
  Ik zal maar eens proberen met hem in contact te komen.

 6. #6
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Misschien een beetje off-topic maar de blog van Kodama is zeer het lezen waard !! Ik vind het erg mooi om te lezen hoe iemand met zijn vak bezig is.
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 7. #7
  Bedankt voor het compliment Rick, ik vind jouw blog ook wel leuk. Vooral dat de opbrengst van je projecten naar goede doelen gaat vind ik een prachtig concept.

  Ik heb nog een hele lijst van onderwerpen waarover ik wil schrijven maar spendeer liever tijd in het atelier dan achter de computer. Naast alle andere activiteiten is het niet eenvoudig om er regelmatig mee bezig te zijn, maar ik probeer

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top