Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2

Onderwerp: Mooie ouderdom

 1. #1

  Mooie ouderdom

  Mensen en spullen

  De box van de kleine is eruit. Maar zijn speelgoed ligt door het hele huis verspreid. Dat is rommelig.

  Het idee is een kast te maken van het pallet en sloop hout wat ik heb liggen. Maar dan de vraag.

  Het hout nu is grijs uitgeslagen, wat mooi is en we graag zou willen houden. Maar om het glad te krijgen moet ik het schuren en mogelijk zelf vlakken. dan is het hout vlak en blank. Wit gelig ipv het gewenste grijze.

  Wat voor coating of wassing kan ik aanbrengen om het effect te krijgen, te verspoedigen of verkleurd het hout weer met de tijd?

  Tevens de vraag hoe geschaafd hout mooi blank te houden. Heb vorig jaar een blad gemaakt voor buiten van douglas en meer naaldbomenspul. Gaf een leuk effect met de verschillende kleuren. Nu een winter en bijna zomer buiten en het blad is egaal grijs. Dat doet hout, maar is er een middel om dat te voorkomen?

  Zo veel nog te leren, maar wat is het fijn om zaagsel van je bolletje te plukken! En wat ruikt het lekker dat hout!!!

  Mvg

  Bart te Breda

 2. #2
  Onbehandeld hout buiten geplaatst krijgt binnen enkele maanden een grijs patine, dat gebeurt met elke houtsoort, bruin, rood, geel, etc. elke natuurlijke kleur word zilvergrijs eens het zonder enige bescherming buiten geplaatst word.

  Dir geeft meteen ook antwoord op je tweede vraag. Wil je de oorspronkelijke kleuren behouden dan moet het hout afgewerkt worden met een geschikt (= water- en UV bestendig product) Maar zelfs dan ga je toch nog een verkleuring krijgen, naaldhoutsoorten en sommige loofboomsoorten gaan dan sterk vergelen.

  Ga er maar vanuit dat je de kleur van vers bewerkt hout nooit kan vasthouden, je kan het hele proces enkel vertragen.


  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top