Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Keukenkastje oude stijl


 2. #2
  DSC_0541.jpgDSC_0541.jpg
  Ik maak veel dingen maar:
  Bij deze een bijdrage welke ik moeite waard vind.
  Bij een leuk tuincentrum in Belgie (kerstshow)zagen we in hun meubelcollectie een leuk oude stijl keukenkastje. Vroeger werden dergelijke kastjes wel vaker gemaakt in de handgemaakte keukens. Vrouw vond het helemaal te gek. De prijs vond ik alleen een beetje te gek. "Dan maak ik het wel!""Als ik een keer wat oud grenen of zo tegenkom!" Een dergelijk opmerking plaats ik wel vaker. Dat hout was er ineens, ditmaal van een kastje wat we niet meer kwijt konden. En nu dus het resultaat wat ik geslaagd vond!

  Groetjes Birdje
  Laatst gewijzigd door birdje; 25-08-12 om 19:19.

 3. #3
  erg geslaagd! Ziet er goed uit uit.
  [i:15larkvr]Roads? Where we're going, there are no roads...[/i:15larkvr]
  [url:15larkvr]http://www.houtwaerdt.nl[/url:15larkvr]

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.653
  Dat is een leuk model kastje en het is netjes gemaakt. Mocht je nog een keer een soortgelijk kastje maken dan zou het "echter" staan als je meer meubelmakerachtige constructiedetails in het kastje zou verwerken.
  Je zou bijvoorbeeld met een profielfrees en contrafrees de deurtjes kunnen maken. Dan krijg je niet het "MDF-effect" van de raamopening. Dan kan je gelijk glaslatten aan de binnenkant gebruiken in plaats van de opgeschroefde sponning.
  Het kraalprofiel van de achterwand geeft het een wat speelse uitstraling.

 5. #5
  [QUOTE=WR1944;53104]
  Je zou bijvoorbeeld met een profielfrees en contrafrees de deurtjes kunnen maken. Dan krijg je niet het "MDF-effect" van de raamopening.


  Je kunt ook op de manier werken zoals Tuoh dat gedaan heeft in zijn topic over de halkast, dan ben je geen contrafrees nodig.
  Bij dit kastje vind ik de rondlopende profilering wel mooi, past wel bij de rondingen aan de onder en bovenkant.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top