Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  effe voorstellen en meteen een vraag..

  Leuk forum, ik ben eerst effe een paar items aan het doorlezen geweest en denk dat ik met mijn brandende vraag hier wel terecht kan.

  Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben wouter van den dungen, fanatiek zelfstandig boomverzorger en werk graag met eigen gezaagd hout. Daarvan maak ik tot op heden, tafels, kasten, bedden en nog zo wat. Ik verzaag de bomen zelf d.m.v. een aanbouwelement op de zwaarste motorkettingzaag (zeer tijdrovend maar prachtig mooi om te doen).
  Dan werk ik met een oude KITTY combimachine de schaaldelen af en kan met schaaf, vandiktebank en pennegatbank een en ander exact maken zoals ik het wil, namelijk oude pen-gat verbindingen en klassieke houtverbindingen.

  Wil je wat foto's zien, moet je kijken op het "dutch chainsaw carving forum" waar een aparte groep met meubelmakers is gemaakt. Daar staan wat foto's tussen.
  Link : http://www.carvingtoolshop.eu/forum/


  Nu ben ik met een vers project gestart :
  namelijk het maken van een hoogslaper voor mijn zoontje van 5 waarbij ik geschilde metasequoia takken gebruik. Ik ben al enkele hoofdbrekers verder en heb al verschillende technieken geprobeerd, maar kom niet echt op een mooie houtverbinding uit.

  Nu wil ik hier eigenlijk vragen, want jullie weten als houtbewerkers vast veel meer over verbindingen en technieken dan ik als boomklimmer.
  Wat is de beste manier om 2 natuurlijk gevormde en geschilde takken aan elkaar te verbinden. en welke hulpmiddelen zijn hiervoor op de markt. Want als ik zelf ga googlen kom ik er echt niet uit.

  Heel erg bedankt voor iedere input, want mijn zoontje staat net als ikzelf te springen om het bed af te maken, maar ik kom er nu effe niet meer uit.

  boomvriendelijke groeten

  wouter
  boom-werk.nl

 2. #2

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  Hoi Wouter,

  een poosje geleden heb ik iets gezien wat je misschien kan helpen.
  http://www.rockler.com/product.cfm?p...bSelect=Videos
  of dit ook ergens anders te halen is weet ik even niet zo snel.

  en wellicht dat deze video je verder kan helpen
  http://www.rutlands.co.uk/cgi-bin/psProdDet.cgi/DVD311

  verder kan je eens zoeken op youtube op "rustic furniture"

  misschien dat iemand anders nog een idee heeft.

 3. #3

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  Misschien is dit wat je zoekt. Een profielaftaster van Veritas.
  http://www.baptist.nl/webwinkel_prod...ofielaftasters

  let met name op het tweede plaatje.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.648

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  Tijdens mijn verblijf in Amerika heb ik regelmatig hekken gezien, die met behulp van de "puntenslijpers" gemaakt zijn. Op een voorjaarbeurs werd zelfs een machine gedemonstreerd. Dat ging met veel geweld gepaard. Het lijkt me wel een mooie methode om anders nagenoeg onbruikbare stukken hout te verwerken tot grotere constructies.
  Hier kan je meer vinden: http://www.bosworthtools.com/index.html

 5. #5

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  he wouter-

  de makkelijkste manier(en sterk) is een pen en gat verbinding.eenvoudig te maken met een boor(bvb 16mm) voor het gat .de pen kan je maken met hulp van een haalmes en een spookschaafje.
  als je het stuk hout met de pen iets meer laat drogen dan het stuk met het gat en ze dan in elkaar lijmt krijg je een supersterke verbinding(pen zet uit).

  sucess!
  annette
  http://www.fingerprintfurniture.nl

 6. #6

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  Allemaal geweldig bedankt voor jullie tips, ik ga er direct weer mee aan de gang en heb weer wat nieuwe mogelijkheden ontdekt.

  thanks. :lol:

  grtn wouter

 7. #7

  Re: effe voorstellen en meteen een vraag..

  Heb zojuist mijn nieuwe tenoncutter in gebruik genomen. kostbaar apparaat en je moet ook een zwaardere boormachine hebben (echo gas powered drill, had ik al voor boomverzorging) en dan kan je perfecte pennen maken.

  Wel lastig aan te komen in nederland.
  maar de diverse links van jullie hebben wonderen gedaan !!

  grtn wouter

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top