Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Ruw voordraaien bowl

  Ben bezig met een bowl uit esdoorn. De eerste keer dat ik esdoorn draai, maar dat bevalt me super goed. Erg fijn hout om te draaien.
  Heb eerst een stuk esdoorn afgezaagd, en de bast verwijderd om het daarna rond te draaien.
  Normaal werk ik van een ontwerp, en dus van tekening.
  Hier wat fototjes van het ruw voordraaien, waarbij ik de wanddikte op ongeveer 10% van de diameter hou. Tijdens het drogen in een papieren zak kan het hout wat vervormen, hopelijk niet scheuren. Meestal gaat dit goed, zodat ik dit sijsteem aanhou om nat voorgedraaide dingen te laten drogen voor een aantal weken.
  Ad


  Attached files

 2. #2

  Re: Ruw voordraaien bowl

  Vervolg ruw voordraaien bowl
  Attached files

 3. #3

  Re: Ruw voordraaien bowl

  Ziet er weer goed uit Ad, ook mooi dat je de moeite neemt om zo zorgvuldig te ontwerpen.

  Esdoorn is inderdaad erg fijn om te draaien, een fijne, uniforme nerf, en wat nog fijner is, het is heel stabiel. Ik had een stuk esdoorn van rond 20 cm, net van de boom, maar nu is het droog, en geen enkel scheurtje. Mijn stam Perenhout van een meter daarentegen tordeerd zo verschrikkelijk, dat ik bang ben dat ik dat noodgedwongen maar moet degraderen tot brandhout.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top