Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: pop up the grain

 1. #1

  pop up the grain

  naar aanleiding van een youtube filmpje, wat ik nou net niet meer kan terugvinden natuurlijk...
  ik heb bij de zusjes in iep twee verschillende vormen van afwerking gebruikt:
  iepzusjes.jpg
  wat dan opvalt is dat de kleine vaas wat donkerder lijkt, maar ook dat het witte deel een wat uitgesprokener nerfstructuur lijkt te hebben, foto is niet echt duidelijk maar je ziet wel verschil.

  het verschil zit m in de afwerking.
  na schuren heb ik de kleine vaas gebeitst met acryllak(donker noten of donker eiken of zoiets) sterk verdund met water. de nerven zuigen het spul sterker op dan de rest van het hout. als je dan vervolgens licht gaat schuren, dan schuur je de acryllak weg bij het hout natuurlijk...alleen bij de nerven blijft het dan zitten en vormt bij afwerken met olie later een veel sterker contrast.

  vrij simpel tipje, doet wel mooie dingen.
  nee echt niet, ik heb geen verslaving. ik zou elk moment kunnen stoppen met houtdraaien als ik zou willen...misschien morgen, vandaag komt nu net even niet uit.

 2. #2
  volgens mij is dat filmpje waar je naar verwijst van een forumlid hier, mueiwark heet ie geloof ik op youtube en hier houthasses. leuke tip trouwens, zo vanaf de foto is het moeilijk te zien wat het effect is maar je uitleg is wel duidelijk.

 3. #3
  Als pijpmaker is dat een effect dat ik ook telkens weer gebruik. Eerst een donkere beits gebruiken in het begin van het schuurproces, zodat deze alleen in de nerf blijft zitten, en pas op het einde een lichtere topbeits om af te werken.

  Zo krijgt dit blokje hout:


  plots bij afwerking deze nerf:
  (onderste van de 2) 4. #4
  jesus,
  wat leuk!
  mooi effect, kan zien dat jij hier al meer ervaring mee hebt.
  en wat leuk: een pijpenmaker! wist niet dat we die hier op het forum ook hadden!
  nee echt niet, ik heb geen verslaving. ik zou elk moment kunnen stoppen met houtdraaien als ik zou willen...misschien morgen, vandaag komt nu net even niet uit.

 5. #5
  Dat is schitterend werk Massis!

  Bijna te mooi om te gebruiken lijkt me...

  Bert

 6. #6
  Bijzonder fraai, allebei. Echt een beetje hogeschool houtbewerken. Dat geldt natuurlijk voor het draaiwerk en de pijpen, maar de laatste springen er ook echt uit door het mooie fotowerk, in alle opzichten een prachtige presentatie!
  Zou je wat meer kunnen vertellen hoe je deze mooie pijpen maakt, welke houtsoorten etc?

  jaap
  Laatst gewijzigd door jaap; 01-09-12 om 13:44.

 7. #7
  Graag Jaap, ik heb hiervoor een aparte topic aangemaakt, dan kunnen reacties daarheen :-) => http://www.woodworking.nl/showthread...7-Tabakspijpen

  DraaiNick (heh, een naamgenoot ;-) ), "pijpmaker" is voorlopig nog veelgezegd eigenlijk. Ik ben een beginnend hobbyist die begonnen is met terraria voor reptielen en overgeschakeld op iets artistieker, in de hoop er ooit een mooie zakcent aan over te houden.

  In elk geval alvast bedankt voor de complimenten allemaal :-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top