Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: clamps

 1. #1

  clamps

  He HE HE
  het is dan toch gelukt danks zij de vrindin van mijn zoon.
  toch nog iemand in huis die even de tijd had om mij wat uit teleggen
  Dit isdan de tekening van de klemmen die op de foto's stond van mijn werk plaats
  ik hoop dat het duidelijk is
  er zit geen beschrijviing bij en de maten zijn in inches dus even omzetten
  veel plezier er mee
  Gr
  tHeo



 2. #2
  In bijlage de printvriendelijke versie in PDF.
  wooden clamps.pdf

 3. #3
  Kan iemand mij vertellen of de uitvoering zoals getoond zinvol is: met de twee 'barrel nuts' in een en dezelfde bek en de draadeinden tegengesteld gemonteerd (waarbij de bovenste intern gestuit wordt in de andere bek) werkt de klem als een 'fulcrum' klem, waarbij het onderste draadeind in feite als scharnierpunt werkt en de klemkracht m.n. (mechanische 'overbrenging') door het bovenste draadeind wordt geleverd. Persoonlijk zou ik beide draadeinden als klemmend uitvoeren, dus of met beide barrel nuts in een en dezelfde bek (zoals getoond) en dan beide draadeinden 'aan dezelfde kant' gemonteerd, of met beide draadeinden tegengesteld gemonteerd (zoals getoond) maar dan beide barrel nuts in verschillende bekken (deze laatste optie is wellicht handiger omdat de handvatten dan niet in elkaars weg zitten).

  ???

  Henk

 4. #4
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door henkverhaar Bekijk Berichten
  Kan iemand mij vertellen of de uitvoering zoals getoond zinvol is:
  ...???
  Voordeel van deze uitvoering lijkt mij dat je de bekken parallel kunt houden waardoor je gelijkmatige druk op je werkstuk verkrijgt.
  Beide draadeinden laten persen zorgt ervoor dat de klem scheef samengeknepen wordt (het is hout, een relatief zacht materiaal, dus de gaten voor de draadeinden lubberen snel uit en de draadeinden zelf kunnen vrij gemakkelijk buigen). De rand van je werkstuk is dan het scharnierpunt van de scheefstand, met alleen daar dus druk.

  Zowel de gaten in het hout als de draadeinden zelf kunnen niet zo veel zijwaartse kracht/torsie opvangen, de geschetste trek- en druk-uitvoering gebruikt alleen druk of trek in de lengterichting van de draadeinden en daar zijn ze wel voor geschikt, als de draadeinden tenminste dik genoeg zijn.
  Laatst gewijzigd door roald; 24-08-12 om 09:54. Reden: verduidelijking

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top