Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Merken tuingereedschap / bosbouwgereedschap

  Ik weet niet of ik deze hier mag plaatsen maar probeer het maar even. Gaat misschien niet eens alleen om elektrisch maar ook om benzine motorgereedschap en dan voor een hele specifieke houtsoort.... namelijk levend hout. Mischien kunnen de bosbouwers onder ons me iets wijzer maken , vandaar dat ik het hier vraag ipb op een tuin forum. Het blijft tenslotte hout, levend of door.

  Ik heb van de week een heggeschaar met motor gekocht van Hitachi, was al een tijdje op zoek maar wou wel kwaliteit en niet de echt hoofdprijs betalen. Ik gebruik de schaar voor onderhoud van circa 125 strekkende meter beukenhaag en doe dat paar keer per jaar. Heb zitten kijken naar de Stihl scharen maar die waren me echt even te duur met rond de 600/700 euro voor de HS 81. Heb nu een Hitachi CH66EB3(ST). Volgens de verkoper maakt Hitachi ook de heggescharen vor Stihl en is de kwaliteit zeker vergelijkbaar. Prijs van dit ding uit een Hitachi aktie 325 euro.

  Heeft iemand een idee van de kwaliteit van Hitachi, over de heggeschaar ben ik na het snoeien van mijn heg dik tevreden, loopt mooi, start makkelijk en bovenal snoeit goed en ook dikke takken gaan door. Overweg ook nog een bosmaaier te kopen hiervan, iemand een idee of dit goede prijs kwalitiet is of is er een merk te koop op bosbouw / tuingebied wat iemand aan kan bevelen.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 2. #2
  De Japanners zijn voor kleine benzinemotoren vrijwel altijd goed. Laatst heb ik ook een heggeschaar gekocht met een motor van Kawasaki, de eigenlijke schaar is van een ander fabricaat. Ik ben tot nu tevreden. De bosmaaier met motor van Kawasaki is ondertussen meer dan 15 jaar oud en heeft nog nooit de dealer terug gezien. . Makita is daarentegen een Duitse zaag, namelijk Dolmar. Een kennis heeft er eentje gehad, maar die was maar matig tevreden. De zaag heeft nooit goed gestart (ook niet na onderhoud) en de cylinder was relatief snel gebarsten.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top