Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Festool rotex 150 zit vast, kaduuk??

  Mijn Rotex liep gisteren vast, ik moest even snel wat schuren, hij stonk naar rubber en er kwamen ook wat slierten dun zwart rubber uit (dunner dan een schoenveter). Vandaag wat gewrikt en de schuurschijf er afgehaald. In de fijne stand doet hij het nog wel, maar op stand grof zit hij zo goed als vast. Mijn favoriete schuurmachine... Het is het nieuwe model, heb eerder ook het oude model gehad, maar heb die ooit verkocht en toen deze gekocht. Hij heeft hard gewerkt bij het bouwen van de boot 2 jaar geleden, maar toch. Forumlid Houtmannetje gebruikte het oude model 6 uur per dag en die was pas op na 10 jaar of zo! Heeft iemand anders ook zoiets gehad?

  jaap

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.748
  Als je de zool eraf doet, zie je dan iets aan het mechanisme vanbinnen? Waar kwam die rubber uit, is het de zool rem niet (pad brake) die versleten is en zo tussen het mechanisme is geraakt?
  Hier heb je ook de EKAT site van festool waar je alle onderdelen kan vinden.

 3. #3
  Ik ben er niet zo zeker van of dit bij jou het probleem is maar ik geef je toch maar even de informatie.
  Ik heb op mijn vorige werkplek ook wel tweemaal machines gehad die helemaal vast zaten. Het ging dan wel om Metabo machines en bij beide was het een lagerprobleem. Die waren gewoon helemaal op en de machines hadden bij het opstarten te weinig kracht om de stroeve lagers nog op gang te krijgen. Als je nauwkeurig werkt kun je rustig een machine helemaal uit elkaar halen. Gewoon niks forceren en goed opletten. Dan kun je meestal wel achterhalen waar het probleem zit.
  Even terug naar de lagers, die zitten vaak op de assen geperst en zijn er dus niet zomaar af te halen. De ene machine was dus ook gewoon op (schaafmachine na 25 jaar regelmatig gebruik) de andere machine, een vlakschuurmachine, hebben we uiteindelijk als test gewoon eens een nacht met de lagers in de wd40 gelegd. Niet bepaald een volgens de regels goed oplossing maar de machine deed het weer jaren.
  Ik hoop echter dat deze maatregelen niet voor je nodig zijn.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.669
  Jaap, ik meen me te herinneren dat het zelfde probleem op de FOG-site een keer langs gekomen is. Het fijne weet ik er niet meer van maar het is blijven hangen omdat ik toen in de markt was voor een schuurmachine. Het kan 1 of 2 jaar terug zijn, het is een kwestie van zoeken of anders gewoon het probleem aankaarten. Anders wordt het toch een dealer benaderen alhoewel dat bij jou misschien wat lastiger is dan in Europa of de USA.

 5. #5
  Dank voor alle reacties, het lagerwerk lijkt nog helemaal goed, in de fijn schuurstand gaat het goed (bijna goed) maar in de grof stand niet. Ik denk dat er wat stuk gegaan is in het wisselmechanisme. Als ik de machine uitelkaar haal moet ik alsnog op zoek naar onderdelen, dus ik denk dat hem deze week maar naar Hafele breng; dat is de officiele Festool importeur, mijn Kapex hebben ze daar ook prima gerepareerd.
  Ik houd jullie op de hoogte.

  jaap

 6. #6
  Gistermiddag weggebracht en vanmorgen al een mailtje. Er is inderdaad wat stuk, maar ook hier is de service prima. Hieronder het mailtje en de afbeelding die ze meestuurden.

  jaap

  ================================================== ========

  Dear Sir ,

  After checking your tool. It need to be changed new ball bearing as below sparepart item.

  No. 16 00F.40.0582 450 THB
  No. 22 00F.40.0743 530 THB
  No. 31 00F.47.9745 1800 THB
  Service charge Free

  We shall order all sparepart by airfreight.Please confirm back to repair .

  Outlook.jpg

 7. #7
  Daar kan je inderdaad weinig van zeggen en dat is natuurlijk wel het resultaat van het feit dat ze hun prijs relatief hoog kunnen houden. Het klinkt wel leuk in een andere post 8.2M boete voor Festool maar dit soort service moet ook betaald worden en dat krijg je echt niet bij Ferm of Kinzo of dat soort merken, ik denk zelfs dat je er bij black & decker , groe bosch ook niet om hoeft te komen.

  Goed Jaap jij kan binnenkort weer een bootje schuren met je rotatie vriend.
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top