Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  Sterkte berekening plafond

  Zijn er hier toevallig mensen die een indicatie van een sterkteberekening kunnen geven?

  Het gaat om een plafond van 7,5 meter bij 3,5 meter wat aan balken wordt bevestigd. Het geraamte bestaat uit 12 balken van 3,5 meter lang die ieder 60 cm van elkaar verwijderd zijn. De balken zelf zijn 16 cm hoog en 6 cm breed.

  Ik weet nog geen gewicht van het toekomstige plafond, maar waarschijnlijk wordt het eerst een laag mdf van 12 cm ongeveer en daar tegenaan 2 x 12 mm gipsplaat. Het doel is veel massa voor goede geluidsisolatie.

 2. #2
  ik persoonlijk zou NOOIT mdf tegen mijn plafond schroeven, ook niet als het achter gips zit, ivm brandgevaar.. vraag bij de isolatiefabrikanten na wat de best mogelijke isolatie
  is voor jouw wensen, en werk dat dan af met een laag of 3 gips..

  gr rick

 3. #3
  12 cm mdf is een wel heel dikke laag en ook veel gewicht voor het plafond. Zoals Rick zegt, meestal worden er meedere lagen gips toegepast en isolatie tussen de balken, vaak steenwol. Onder de balken zou je latten hart op hart om de 30 cm kunnen schroeven, eventueel uitvlakken en daar het gips tegen. Zorgen dat je alle naden goed afdicht.
  Wat je ook kunt overwegen is boven op de vloer een vrijliggende vloer aan te brengen, bv een estrichvloer.

  mvg, bjorn

 4. #4
  het plafond moet vrij komen hangen van de balken ivm overdracht. Het idee nu is om dubbel gips tegen 10 cm breed metal stud te schroeven. Ik begreep dat dit sterk genoeg is en helemaal vrij van de andere balken/rest van de constructie.

 5. #5
  Niks Mdf,gewoon rachelen (2.5x 4 cm)om de 35 centimeter,dwars erover stucplaat,40x200.((9.5 mm dik)
  naden gazen met 5 centimeter gaas van knauf,daarop stuclaag van 1 cm.
  Tussen de balken eerst isoleren beste met steenwolplaten 12 cm dik.Deze construtie isoleerd nog beter als hout.
  Alle houtplaten zijn niet nodig of je moet een houten plafond willen.
  Nooit Mdf gebruiken in verband met eventueel vocht lekkage ect ect.

  Groeten Ger.

 6. #6
  Ik weet dat er systemen zijn waarmee je''regels'' van een metaal tegen de muren aanschroeft en daartussen maak je een geraamte. Aan dat geraamte hang je vervolgens gipsplaten. Boven de gipsplaten kan je nog geluids/brandwerend materiaal maken. Dan hangt je nieuwe plafond helemaal vrij van het bestaande plafond en heb je zeker icm geluidswerend materiaal nul geluid van boven af.
  Een huisarts weet van veel dingen een beetje. Een specialist weet van een beetje, heel veel. Ik ben een super- genie: ik weet van niks, alles

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top