Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Ofe 738

 1. #1

  Ofe 738

  Wie heeft er al een freestafel gemaakt met de Metabo OFE 738. Zit met allemaal ideeën en weing geld, dus moet wel in 1x goed. Twijfels, twijfels.

 2. #2
  Gezien het vermogen van de machine (700 watt) zou ik er geen uitgebreide freestafel maken. Een freesmachine wordt op een freestafel erg snel te zwaar belast. Ik heb zelf een 1010 watt festool, en ook deze krijgt het bij eenvoudige freeswerkzaamheden zoals afschuinen (randje van 4mm breed) in beuken al erg warm als ik dit een tijdje doe. sleuven van 10 mm breed vind ie al helemaal niet alles. Ik heb laatst van mdf een geleider gemaakt die heel veel op deze lijkt http://www.woodmangler.com/Router%20...r%20fence.html Alleen dan zonder de verstelbare plaatjes. Mijn frees zit gewoon onder een plaat geschroefd. De fence zet ik met lijmklemmen vast. Om dingen tegen de fence aan te duwen heb ik een schrobborstel van de action op een balkje gelijmd, een idee van de woodrat, zie plaatje halverwege http://www.woodrat.com/woodrat.html werkt perfect.

  bij elkaar koste dit misschien 10 euro en een uurtje werk. Als stopaanslag gebruik ik een klein plaatje mdf met 2 lijmklemmen. De resultaten zijn overigens prima, je kunt er eigenlijk alles mee. Gezien het vermogen van jou frees zou ik er ook niet meer van maken. Voor zware freesacties zoals verlijmfrezen is ie toch niet sterk genoeg.

  Succes ermee, ik heb er in ieder geval veel lol van.

 3. #3
  had eigenlijk gewoon Bosch moeten kopen, meer mogelijk.
  http://www.newwoodworker.com/reviews/b1181rvu.html

  Heb nu met alu hoekstrips ea in elkaar gezet. Moeilijkst was om alles netjes haaks te krijgen.

  http://www.newwoodworker.com/reviews/bsch1165rvu.html is ook leuk van Bosh

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top