Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: plantenbak

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Oost-Vlaanderen, België
  Berichten
  281

  plantenbak

  Ik zou twee plantenbakken willen maken voor bamboe, liefst uit padoek. De afmetingen zijn Lxbxh +-100x40x40. Ik heb nog planchetten liggen van 15mm, maar ik denk dat dit niet stevig genoeg is. Welke dikte raden jullie aan?
  Wat de hoekverbinding betreft dacht ik aan een verbinding zoals in de bijlage, waarbij geen kopshout zichtbaar is. Voor de langsverbinding best een rabatverbinding?
  Heeft iemand al eens zoiets gemaakt of heeft iemand andere ideeen of suggesties?
  Alvast bedankt!
  Bram
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Ik zou voor die hoekverbinding 'pen/gat' of een groef gebruiken, dan kan de plank door de druk van de grond ook niet losgedrukt worden. Die gronddruk kan voor 15mm inderdaad weleens te hoog zijn, mogelijk kan compartimenteren nog helpen de dwarskrachten op te vangen. Het 'compartimenteringswandje' moet dan wel 'trek' kunnen hebben, dus iets met zwaluwstaart of deuvels door dezelfde pen/gat verbinding.

 3. #3
  Misschien de houten bak enkel als omkasting gebruiken en de planten zelf in een andere bak plaatsen. Sommige bamboesoorten zijn erg agressieve groeiers die dwars door worteldoek heen gaan. Ook kan er geen vervuiling van het hout optreden door water. In dat geval kan je de planchetten probleemloos gebruiken. Het makkelijkste is ze in een groef plaatsen en de bovenkant afwerken met een lijst.

  Mathieu
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  May 2009
  Locatie
  Oost-Vlaanderen, België
  Berichten
  281
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mathieu Bekijk Berichten
  Misschien de houten bak enkel als omkasting gebruiken en de planten zelf in een andere bak plaatsen. Sommige bamboesoorten zijn erg agressieve groeiers die dwars door worteldoek heen gaan.
  Het is fargesia Robusta die is niet agressief. Wat zou je gebruiken voor binnenkant? Buiten OSB heb ik niet echt iets voorhanden, en bvb een metalen bak kopen kost mij wsl evenveel als dikker padoek gaan kopen...

 5. #5
  Ik zou een plastieken bak gebruiken. Bij de plantenhandel (of de Ikea enzovoort) ga je voor weinig geld bloembakken of andere kunststof bakken vinden. Eventueel enkele grote bloempotten. Bij sommige plantenwinkels kan je gratis lege potten en bakken meenemen. Een lege verfemmer is misschien al geschikt. Het maakt niet uit wat het is en hoe het er uit ziet want het wordt toch verborgen achter het hout. OSB is ongeschikt. Het kan dan wel vochtbestendig zijn, maar zeker niet watervast
  Laatst gewijzigd door mathieu; 16-08-12 om 21:20.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top