Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 13

Onderwerp: Zaagtafel kiezen

 1. #1

  Zaagtafel kiezen

  Collega's,

  Ik ben de afgelopen dagen wat wezen rondkijken naar zaagtafels, en hoor graag jullie meningen over de volgende tafels die ik heb bekeken:
  - Bosch PTS10
  - Bosch GTS10J
  - Bosch GTS10XC
  - AEG TS250K
  - DeWalt DW745

  Hebben jullie ervaringen of advies voor mij?

  Ik vind Festool even te gortig qua prijs, en wil geen bouwmarkt kwaliteit. Ik gebruik de zaak voor meubelmaakwerk, dus moet zuiver zagen, goed instelbaar zijn, etc.

  Dank al vast!

  Hans

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.616
  Ondanks dat je in een andere prijsklasse zoekt, toch even een link geven naar een review. Je krijgt misschien zo aanknopingspunten waar je bij jouw keuze op kunt letten.

 3. #3
  Bij thisiscarpentry kijken ze naar bosh en dewalt http://www.thisiscarpentry.com/2012/...sch-or-dewalt/

 4. #4
  Junior Member
  Ingeschreven
  Jun 2011
  Locatie
  Gronau NRW Duitsland.
  Berichten
  5
  Hoi Hans.

  Fijn dat je dit onderwerp bent gestart. Ik zoek ook een vergelijkbare zaag.
  Ik ben benieuwd wat jij uiteindelijk zult kiezen en vooral waarom je die keuze gemaakt hebt.

  Succes.

 5. #5
  Ik heb zelf de PTS10 ik ben zeer tevreden met de kwaliteit van zagen. ik kan hem zeer zuiver instellen naar mijn wens en heeft bij mij nog niet gehaperd op flinke balken hardhout.
  Alleen maakt die een pokkeherrie en ookal zet je er een stofzuiger op... je mag daarna nog flink stofzuigen.

  Met een paar jaar wil ik misschien wel upgraden naar een stofvriendelijkere zaagtafel.

  Bram

 6. #6
  @Bijtel.
  De groene kleur begint zo toch wel af te bladderen.
  Mafell rood wordt steeds sterker.
  En zeker in de prijsklasse van Festool en Mafell is de prijs eigenlijk niet meer belangrijk: het moet gewoon goed zijn.
  Alleen daar voldoen ze dan weer niet allebei aan.

 7. #7
  Vorig jaar heb ik eenzelfde zoektocht ondernomen. In eerste instantie vooral gekeken wat ik er mee wilde gaan doen. Meubels maken, genoeg vermogen en voldoende afstelmogelijkheden.

  Je geeft aan meubels te willen maken. Ga je dat intensief doen, lees meer dan alleen hobby dan weet ik zeker dat alle genoemde typen afvallen. Ben je meer in en rondom het huis bezig dan kan je er weliswaar mee uit te voeten, maar loop je m.i. al snel tegen beperkingen aan.
  Op de eerste plaats de afstelling. Als je de pts 10 er bij neemt is de afstelling hopeloos. Elke keer dat je de geleiderail versteld, zeker met de uitschuifbare tafel moet je nameten en bepalen of de zaken haaks staan. Nu is 400 EUR niet veel, maar zonde geld. Dan is het al beter bij de meer professionelere "blauwe" tafel van Bosch. De tafel kan je uitschuiven via een rolmechanisme met tanden (net als geloof ik de Walt). Weliswaar prima, maar meer bedoeld voor achterin de timmerbus, voor als je wilt zagen op locatie. Gelet op de prijs komt dan een c50 van festool al snel in de buurt. In mijn ogen het belangrijkste argument is dat deze tafels uitbreidbaar zijn. Net als metabo en mafell.

  Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor een tweedehands Electra Beckum PK200 (Metabo levert nu deze zaag) met alle mogelijke uitbreidingen. In eerste wilde ik nieuw gaan voor een festool of metabo, maar kwam op marktplaats deze zaagtafel tegen. Mijn tafel kan je op alle mogelijke manier instellen, en zaagt haaks en op maat. Inclusief rolbaan en lengte/breedtetafels.

  Mijn advies. Als je ruimte hebt en spaart, koop dan een vaste zaagmachine (scheppach, felder, etc) en wil je mobiel zijn of is de ruimte beperkt, dan een tafel van Metabo, Festool of Mafell.

  Succes met nadenken!

  20120818_145950.jpg
  Laatst gewijzigd door Peter Neijts; 18-08-12 om 19:52.
  [i:15larkvr]Roads? Where we're going, there are no roads...[/i:15larkvr]
  [url:15larkvr]http://www.houtwaerdt.nl[/url:15larkvr]

 8. #8
  Peter, dank voor de uitgebreide toelichting. Ik zie op Marktplaats toevallig een PK200 staan met vraagprijs € 400. Ik ga eens kijken.

 9. #9
  Heb zelf in het begin een ELU omkeerzaag gehad; dat was een afkortzaag als je het geheel 180 graden draaide een kleine zaagtafel. Ingenieus maar toch echt voor de bouw. Daarna een een festool cs70 gekocht en dat was echt een superding, zeker met het trekmechanisme heb je heel veel mogelijkheden. En 7 cm eiken of esdoorn was geen enkel probleem. Wel het goede zaagblad er op natuurlijk. Heb er op een gegeven moment de meeste uitbreidingstafels ook bijgekocht, en dat werkt voor plaatmateriaal etc prima, maar met dikke balken van 50 kg is het aan de lichte kant. Toen we naar bangkok verhuisden heb ik een festool cs50 gekocht (Rick Koorman gebruikt deze ook) en dat is ook een hele slimme fijne zaagmachine. Mis af en toe alleen de extra 2c tov de cs70, maar ik laat het hout bij de houthandelaar voorzagen en dan is het allemaal heel goed te doen. Beide staan af en toe wel gebruikt te koop, ze hebben een inductiemotor, dus geen koolborstels. Die van mijn staat nu 2 jaar buiten onder een afdak en het zaagblad roest wat, maar de rest is nog bijna als nieuw.

  jaap

 10. #10
  Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Elektra Beckum PK200 die ik op Marktplaats heb gevonden, met onderstel. Ik wil er nog wel tafelverbreding bij, maar nu ga ik m eerst lekker uitproberen!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top