Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Frame met 30graden hoek, welke verbinding gebruiken?

  Beste forumleden,
  Ik zit met het idee om een frame te maken voor onder onder een tafel blad.
  De vorm komt er zo uit te zien: /=\, oftewel, 2 horizontale liggers verbonden door 2 balken onder 120 en 60 graden. (ik gebruik natuurlijk 2 hiervan)
  Wat voor een soort verbinding zou hier het beste bij passen? Ik vind zelf een zwaluwstaart verbinding erg mooi, maar is dit functioneel in dit geval?
  Ik ben onervaren, afgezien van het feit dat ik veel gelezen heb op dit forum

  Ik ben benieuwd naar jullie gedachten!
  groet remco

 2. #2
  Voor een liggende constructie voldoet een zwaluwstaartverbinding, word het een staande constructie dan ben je beter met een pen- en gatverbinding.

  Mvg,

  André

 3. #3
  Helemaal vergeten er bij te vermelden, maar ik gebruik balken van 8*8 cm. waarschijnlijk vuren of larix.

 4. #4
  Ik kan me inbeelden dat een pen-gat met wig verbinding de trekkrachten kan opvangen maar gezien de dikte van het hout zal er waarschijnlijk gemakkelijk speling komen.

  Gemakshalve zou ik het dan met inschroefdrevels doen (ben wel geen beslag specialist) In dit voorbeeld heet het dan verbinder met schroef
  http://www.lmcstore.com/nl-BE/index....ducts_id=11533

 5. #5
  Even los van het type verbinding is het handig om te bedenken dat de verbinder altijd haaks op de borst moet staan. Voor jouw ontwerp kan ik me overigens heel goed een losse schuifzwaluwstaart voorstellen. Die is goed met een bovenfrees of met de hand te maken en kun je in het werk perfect op trek fine tunen. Een aantal lamellos icm de juiste lijmsoort werkt overigens in bijna alle gevallen ook prima. Als je bent voorzien van een redelijk nauwkeurige booropstelling (of als je het uit de hand precies kunt) kun je ook uitwijken naar de Spor verbinding van Rigometaal in Uden. (www.rigometaal.nl) Dit is een oersterke demontabele verbinder.
  Laatst gewijzigd door tjalling; 28-09-12 om 06:56.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top