Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  Peaktool beitelschaafje.

  Vandaag is mijn nieuwste aanwinst (besteld bij Baptist) afgeleverd. Het kleine beitelschaafje van Peaktool oftewel gewoon een Quangsheng. Veel informatie stond er niet bij maar even kijken op woodcraft.com waar hetzelfde schaafje onder de naam Woodriver wordt verkocht leert ons dat het een " stainless steel investment cast body" is, anders gezegd gegoten roestvrij staal. Het beitelblad is van Mn65 staal gemaakt. Nooit eerder van gehoord maar gezien de vele positieve reviews die Quangsheng overal krijgt zal dat wel goed zitten. Ik vermoed dat het gewoon een high carbon staal is met 0,65% mangaan er aan toegevoegd. De prijs 47,25 en voor dat geld krijg je veel kwaliteit. De body is mooi gegoten en van een goed gewicht maar heeft wel overal scherpe randen, die heb ik dus gelijk even gebroken. Het beitelblad is 3,5mm dik en is op een coticule net zo snel te slijpen als al mijn andere beitels en schaven. Niks mis mee dus en vandaar ook mijn vermoeden dat het gewoon een high carbon staal is. Instellen is ook uitermate simpel. Gewoon het schaafje op het hout neerleggen, beitel vlak met het hout en dan het klemschroefje aandraaien, that's it. Hoe het schaafje in de praktijk presteert kan ik nog niks over zeggen, dat weet ik pas na de bouwvak.
  Bijgevoegde Afbeeldingen Bijgevoegde Afbeeldingen

 2. #2
  Ziet er wel als een grappig schaafje uit. Was de achterkant van de beitel goed vlak?

  Arthur

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ArtHarg Bekijk Berichten
  Was de achterkant van de beitel goed vlak?
  Waarom wist ik dat iemand iets in die trant zou zeggen

  Maar het is idd een grappig schaafje. Ik zocht al een tijdje iets waarmee je helemaal tot in een hoek kan komen en ik had die van LN al gezien maar 150 euro is me toch echt iets te gek.

 4. #4

 5. #5
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ornament Bekijk Berichten
  En, schaaft het goed?
  ornament
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DervishD Bekijk Berichten
  Hoe het schaafje in de praktijk presteert kan ik nog niks over zeggen, dat weet ik pas na de bouwvak.
  de bouwvak is nog niet voorbij in het noorden

 6. #6
  Wij hebben in het noorden idd nog vakantie, lekker puh Ik nog 2,5 week

 7. #7
  Hallo DervishD

  heb je hem nu al eens uitgeprobeerd?

  groeten,
  ornament

 8. #8
  Ik heb het schaafje al een hoop gebruikt, is echt een ideaal ding. Ik ben nu deurtjes aan het aflijsten, gewoon deurtjes van 15mm dubbelzijdig gefineerde plaat en daar gaat dan een lijst van 15x15mm om heen. Ik maak de lijsten altijd 16mm dik, ik heb dan aan de voor en achterkant van het deurtje een halve millimeter oversteek zodat ik de lijsten vlak met deurtje kan schuren maar schuren hoeft nu dus niet meer. Gewoon het beitelschaafje op het hout zetten en het te veel aan hout steek je dan heel makkelijk weg zonder het risico dat de beitel het hout in duikt. Ik merk ook dat het veel sneller werkt, ik heb nu al bijna 50% aan tijd bespaart. Conclusie, een top ding.

 9. #9
  Fijn, en ja, grappig ding dus.
  Ik vind steken en schaven altijd beter dan schuren. Vlugger en preciezer.

  Ornament
  http://www.houtsnijden.eu

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top