Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: wolfseind

 1. #1

  wolfseind

  Hoi,

  ik ga een eiken schuur maken van 3.5m breed op 11m lang. Hierop komt een dak met gewone dakpannen en met een wolfseind.
  Nu is mijn vraag of iemand weet hoe dit wolfseind exact uitgerekend wordt.
  Ik heb dit al eerder gemaakt , maar dat dak werd toen afgeslagen met ceder shingles en de graden speelden toen weinig of geen rol.
  Maar nu met dakpannen , moet dit onder een bepaalde hoek om te laten passen op de vorstenhoed.

  alle reacties zijn welkom uiteraard ;-)

  grtz
  stef

 2. #2
  Wat wil je uitrekenen dan? Er zijn geen standaard schuinte's of zo voor wolfseinden. Vaak is het wolfseind stijler dan het dak. Je moet rekening houden met panmaten, maar bij een wolfseind kom je bovenaan altijd uit omdat het toch een gezaagd stuk pan is waar je mee eindigd.
  Wat bedoel je met een vorstenhoed? Een broekstuk? Of werk je gewoon met nokvorsten die je boveaan gewoon tegen elkaar zaagt. Met een broekstuk heb ik zelf nog nooit gewerkt, dus daar kan ik je niks over zeggen.

  Mvg, Bjorn

 3. #3
  Heb even gekeken op google en daar kwam de vorstenhoed wel voor de dag Heb ik ook wel vaker gezien maar meestal werden ze geplaatst door de pannenhanger die ingehuurd werd door het bedrijf waar ik werkte. Vaak hebben de dakpanfabrikanten wel informatie over de maatvoering ed. Als je nieuwe dakpannen hebt is daar zeker wel makkelijk aan te komen denk ik. Anders wordt het gewoon uitproberen met de pannen erbij. Denk niet dat het zo heel lastig is. Zelf maakten wij zulke contructies vaak met een eindvorst op de nok en dan de vorsten vd hoekeper daar tegenaan. Lood eronder en de naden opvullen met Flexim.

  Mvg, Bjorn

 4. #4
  Welke uitslag methode gebruik je gewoonlijk? Werk je met hoeken in graden of werk je met hoogte-lengte verhouding? Wat is je helling? Is je hoekkeper normaal tov het plan of is het een bastaard (niet 45 graden)? Schrijf je af vanaf het center of de zijkant? Om een gericht antwoord te geven kan je best wat meer informatie geven. Zo is het gemakkelijker om je te helpen.

  Je kan altijd je uitslag op papier maken en daarvan alle hoeken afnemen ongeacht de methode die je hanteerd. Kapconstructies is een gespecialiseerd vakgebied zeker als je het degelijk wil doen en niet gewoon alles tegen elkaar nagelen.

  Dat is als ik je goed begrijp en je het over de constructie zelf hebt?
  Laatst gewijzigd door kodama; 06-08-12 om 21:40.

 5. #5
  @ Bjorn : ik ga werken met nieuwe pannen. Ik heb al wat info gevonden bij de fabrikant.
  @ kodama : meestal werk ik met hoeken in graden.Mijn dakhelling beraagt 34.5° Afschrijven doe ik van de zijkant. De constructie wordt ineen gezet met pen en gat verbindingen met toognagels zoals de carport in aanbouw op de bijgevoegde foto. P1010804.jpg

 6. #6

 7. #7
  Mooi hoor.
  Ziet er fraai en degelijk uit.

  Dat kan wel een windstootje hebben.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top