Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Even kort voorstellen

  Hallo houtbewerkers,

  Ik ben René en kom uit Delft.
  Ookal ben ik niet echt een boutbewerker toch ben ik wel eens met wat projecten bezig.
  Heb nog geen ruimte voor mooie machines zoals tafelzaag of freestafels maar probeer me met wat handgereedschap en simpel elektrisch gereedschap toch te redden.
  Door de kleine woonruimte is het hierbij vooral kleine kastjes en dergelijken maken. Omdat ik het niet vaak genoeg doe kom ik hierdoor ook vaker problemen tegen en zal jullie dan mogelijk ook opzoeken voor hulp en oplossingen.

  Mijn voornaamste hobbie (omdat deze minder ruimte in neemt) is het maken van chainmail sierraden. Een techniek waarbij je metalen ringentjes (van staal tot zilver of goud) in elkaar draait in verschillende patronen.

  Ik heb momenteel een paar projecten die ik zou willen maken en hoop dat jullie me kunnen helpen met de vragen en problemen die ik ermee heb

  Met vriendelijke groet,
  René.

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.648
  Welkom op dit vriendelijke houtbewerkers forum. Door de grote verscheidenheid aan achtergronden van de leden zullen er weinig vragen onbeantwoord blijven. Ik heb zelf een ijzer-achtergrond (scheepsbouw) maar o.a. interesse in geschiedenis. Daarom interesseert de chainmail-techniek me ook maar dan op wapenuitrusting gebied. Door je hobby zal je wel bovenmodaal veel geduld in huis hebben alsmede een mega-hoeveelheid aan tangetjes.

 3. #3
  Welkom op dit leuke en leerzame forum.

  Hans

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Welkom, ben wel benieuwd naar je chainmail-werk!!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 5. #5
  Hallo allemaal,

  Ben momenteel bezig om een webshop op te gaan zetten, en dus veel aan het draaien, zagen, weaven (in elkaar zetten) en alles timen om prijzen te kunnen gaan berekenen.

  @WR1944: Ik maak ook wel wat armor chainmail maar krijg er minder vraag naar, is ook meer werk. Heb wel een coif gemaakt en ben nog bezig met een 2e coif en shirt van kleine ringentjes. Heb idd veel verschillende tangentjes. Wil kijken of ik met dat geduld ook de lastige verbinden onder de knie kan krijgen zoals zwalustaart ed.

  @Rickkoorman: Zal proberen om wat foto's te linken, hoop dat het lukt:


  Omdat ik niet veel werkplek heb hier heb ik een paar projecten waar ik mogelijk nog wat vragen over ga plaatsen. De projecten zijn:
  - Buitenbank met opbergruimte voor gereedschap
  - TV-meubel / kast
  - Werktafel / ladekast / gereedschapstrolly
  - Dressoir met opklapbaar werkblad.

  Omdat ik soms wat moeilijke ideeën heb (bij bovenstaande plannen) waar ik zelf geen oplossing voor kan vinden zal ik mogelijk aanspraak doen op jullie vaardigheden

  Alvast bedankt en jullie horen snel van me.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top