Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: afscheidskado 1

 1. #1

  afscheidskado 1

  Dank voor de leuke reacties op mijn 2 eerdere posts. Ze geven me voldoende zelfvertrouwen om het volgende (kleine) projectje met jullie te delen.
  Met enige regelmaat wisselen bij mijn werk collega's van functie en voor een enkeling tracht ik dan iets bijzonders te maken wat (vanzelfsprekend) raakvlakken heeft met zijn oude functie.
  Zo ook voor mijn vorige chef.

  Het idee was om ons logo in 3d vorm na te maken. Daarnaast wilde ik werken met wat verschillende houtsoorten / kleuren (dit was een van mijn eerste "estetische" projecten).

  De benzeenring (6-hoek) was relatief eenvoudig, gewoon op de zaagtafel. Wel uitkijken voor de vingers met dat kleine werk.

  retorts 3d (1).jpg

  De retorts (pijpvormpjes) bleken een grotere uitdaging. Doordat het werk zo klein is was het moeilijk vast te zetten in de werkbank. Met de schaaf al het buitenwerk kunnen doen. Alle binnenwerkse hoeken en rondingen uit de hand met beitel en guds.
  Gelukkig gekozen voor beuken dus relatief makkelijk te bewerken.

  retorts 3d (2).jpg

  retorts 3d (3).jpg

  Vervolgens moesten deze twee onderdelen in elkaar bevestigd worden. Het vinden van de juiste hoek en (boor)gatdiameters was lastiger dan ik me had voorgesteld. Uiteindelijk wel aardig gelukt.

  retorts 3d (4).jpg

  Daarna, met de (oa) voor deze klus gekochte dremel trachten een tekst erop te krijgen. De kleinst mogelijke diameter is me eigenlijk toch nog te groot, maar beter gereedschap heb ik op dit moment nog niet.

  retorts 3d (5).jpg

  Met uiteindelijk het eindresultaat. De 6-hoek in de bijenwas, de rest afgelakt. Ik ben nog redelijk onervaren met alternatieve hout afwerkings methoden maar heb hier al veel over gelezen op het forum.

  retorts 3d (7).jpg

  retorts 3d (6).jpg

  Graag hoor ik wat jullie hiervan vinden en of jullie behoefte hebben om soortgelijke projecten te zien (ik heb er nog een aantal).

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Ziet er netjes uit !! Laat de rest maar komen!!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  Leuk gedaan. Zie uit naar het volgende project

 4. #4
  gaaf gedaan, en zo als de andere, kom maar op met je projecten

  Wander

 5. #5
  Heel mooi gemaakt! Ben je er zeker van dat het beuk is? Op de laatste foto's lijkt het er wel een beetje op, maar heb toch mijn twijfels. Niet dat het zo belangrijk is natuurlijk, het is zonder twijfel een knap stukje werk!

  Groeten,
  Steven
  Als de kat van huis is...
  ...wordt de melk zuur
  www.houtentiek.be

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top