Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Walnoot & Kers

 1. #1

  Walnoot & Kers

  We zijn hier met het leegruimen van een ietwat verwaarloosde tuin bezig van een buurman en daar staan een aardige kers en een flinke walnoot in. Is er evt. vanuit hier interesse? Doorsnede is minimaal 50cm. Ik kan morgen wel foto's maken van de kers. De walnoot wordt lastiger, maar ik doe mijn best . Uit de kers is overigens afgelopen jaar de top uit gebroken, dus alleen de stam is enigszins inzetbaar denk ik.

  We zitten in centrum Eindhoven. Is er vanuit hier interesse in het hout? Of kunnen we het net zo goed verzagen tot brandhout.
  Zelf zou ik het graag verzagen in planken, maar mis even de kennis en ruimte om dat goed en fatsoenlijk te doen.

  We kunnen tips rond het gecontroleerd neerhalen van flink hoge bomen (niet alleen die walnoot, maar ook coniferen en berken) overigens ook wel goed gebruiken :P .

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1
  Okke,

  Je kan ook wel een bedrijf laten komen dat het voor jou zaagt tot planken. De kosten vallen vaak wel mee wanneer je wat meer te zagen hebt. Je hebt dan wel gaaf hout uit eigen tuin!!!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Okke Bekijk Berichten


  We kunnen tips rond het gecontroleerd neerhalen van flink hoge bomen (niet alleen die walnoot, maar ook coniferen en berken) overigens ook wel goed gebruiken :P .
  Denk goed na eer je begint aan zulk een klus. Als er risico is dat de bomen verkeerd kunnen vallen en schade aanrichten, kan je het beter laten doen door een gespecialiseerde firma. Het hout is het echt niet waard in vergelijking met de miserie die je dan hebt, en nog niet gesproken over eventuele verwondingen. Ik weet hier iemand in de buurt die professionele klimmer is, en in bijberoep bomen velt vanuit de top. Die man doet dit enkel officieel, om de eenvoudige reden dat hij dan door zijn verzekering gedekt is.
  Ga je het toch zelf doen, zorg dan dat je goed uitgerust bent. Zorg voor de nodige beveiligingsmaterialen en goede mensen voor hulp (mensen die 'zien' wat er gebeurd). Eventueel kan je de bomen zelf uitkleden vanaf de top, maar dan is een valbescherming onmisbaar. Nooit vanaf een ladder werken (ja, vroeger was ik ook zo zot). Als een tak valt, veert de boom op en er is altijd een risico dat de tak tegen de ladder slaat. Eventueel een hoogtewerker huren, de kosten zijn dan nog altijd veel lager dan een professionele ploeg.
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 4. #4
  Hmm, ik ga er maar goed over nadenken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er gewonden vallen.
  Enne bedankt voor de tip Rick! Ga ik ook maar eens naar zoeken. En anders is het natuurlijk prima brandhout .

 5. #5
  Junior Member
  Ingeschreven
  Feb 2012
  Locatie
  midden nederland
  Berichten
  11
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Okke Bekijk Berichten
  We kunnen tips rond het gecontroleerd neerhalen van flink hoge bomen (niet alleen die walnoot, maar ook coniferen en berken) overigens ook wel goed gebruiken :P .
  als je genoeg ruimte heb om ze vrij te laten vallen en ze niet in de verkeerde richting hangen kan je ze waarschijnlijk wel zelf omzagen eerst een keep maken ca 1/3 van de boom diameter diep daarna spintsnede,s maken cm os 4 diep en dan van achteraf richting de keep zagen tot er ruim genomen 1/10 van de boom diamet over is wel goed opletten dat hij in de zelfde lijn als de keep staat en een cm of 2 boven de onderkant van de keep uit komt, op internet is genoeg informatie te vinden over het omzagen van bomen met instructie er bij

  neem de tijd en goed kijken of de keep precies haaks op de val richting staat

  gr anas

 6. #6
  Ze zijn om .
  Kers was overigens niets waard. Aan de binnenkant zat er rot in met een diameter van 10cm.
  Hele stukken waren al hol. Prima brandhout/vogelhuisjes hout dus .

 7. #7
  Zoete kersen zijn gevoelig voor rot in de stam. Afgelopen winter ook eentje omgezaagd bij mijn moeder. Daar bleef alleen nog het spint van over.

  Mathieu
  Het is maar dag en avond, en heel even middag...

 8. #8
  Met kers kun je ook lekker vlees roken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top