Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Lightbulb Latjes rechten met heteluchtpistool

  Ik had een latje afgezaagd van een paneel esdoorn. Helaas zat precies middenin een knoestje zodat het latje al tijdens het zagen een paar mm krom trok. Helaas kan ik die dikte niet missen, dus recht schaven was geen optie. Sowieso zou dat een rotklus zijn omdat het een dun latje is wat onder je schaaf doorbuigt dus dan moet je weer gaan klooien met vulstukjes en krullen enzo. Andere optie gezocht dus. Ik dacht terug aan Tuoh's verhandeling over hout plooien met vuur en het filmpje over een Japanse pijlenmaker wat ik had gezien. En ik heb een heteluchtpistool om verf af te branden dus...

  Dat werkt dus: heteluchtpistool op de werkbank zetten zodat de hete lucht omhoog blaast, een-na-hoogste stand kiezen, latje ter hoogte van de knoest in de hete luchtstroom houden en heen en weer bewegen en een beetje draaien zodat de omgeving van de knik verwarmd wordt. En dan "voorzichtig maar met overtuiging" de knik eruit duwen over de rand van de werkbank. Resultaat: één recht latje.

  Misschien kan het nog eens iemand helpen een mooi stukje hout te redden

  Arthur

 2. #2

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top