Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: teak hout afwerken

 1. #1

  teak hout afwerken

  Ik ga een bad voor een klant omkasten met teakhout. Wat kan ik best gebruiken om dit hout te behandelen zodat mooi blijft.
  Alvast bedankt
  Luc

 2. #2
  Athanor
  Guest
  Welkom hier klusjesman!

  Teakhout wordt meestal gekozen vanwege de vochtbestendigheid, zie scheepsdekken e.d. Dan wordt het niet afgewerkt. Vooral in combinatie met zeewater heb je een zeer duurzame combinatie. Past ook in deze tijd met behoefte aan robuust en "oud hout". Maar dat zal de bedoeling van klant wel niet zijn als je het wilt afwerken met een lak o.i.d moet je het volgens mij eerst goed ontvetten met thinner of aceton, want het is van nature een vette houtsoort.

  Fons

 3. #3
  Lak vind ik niet een optie, ik dacht eerder om alles in de olie te zetten. Ik bedenk dat men bad zeep en andere aanverwante producten gebruikt en die mogen niet in het hout trekken. Maar welke olie gebruik ik best, danisch oil of de teakolie zelf.

 4. #4
  Ik heb een aantal badkamermeubels gemaakt van teak olie. Zoals Fons ook al zegt, moet je het eerst heel goed ontvetten.
  Ik gebruik altijd Monocoat olie en dat bevalt me goed. Het is in veel kleuren te krijgen. Ook kun je het onderling mengen zodat je iedere kleur kunt maken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top