Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Afstellen lintzaag en zagen heeeeele dikke stammen

  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 2. #2


  En nog 1
  . . . Als er 1 gereedschap over de dam is staat zo je werkplaats vol . . .

 3. #3
  Deze filmpjes laten een knappe manier zien waarop de machine zo ingesteld kan worden dat je de drift van het zaagblad kunt compenseren door de zaagtafel ten opzichte van het zaagblad te positioneren .....ja en dan kun je fineer zagen. De andere manier is dat je de zijgeleiding in de compensatie lijn positioneert.

 4. #4
  Ik heb hier in Europa nog nooit een lintzaag gezien waarbij het blad op deze manier kan draaien. Het is wel een verfrissende en knappe oplossing voor een oud probleem, namelijk het zaagverloop compenseren bij het zagen tegen de zijgeleider.
  De machine word wel gecompliceerder om te bouwen, wat ongetwijfeld zo zijn gevolgen heeft voor het bijhorende prijskaartje. Maar puur technisch is er niks mis mee
  Niet elke lintzaag laat toe om op een makkelijke manier de zijgeleider bij te stellen, daar is meestal wat kunst en vliegwerk mee gemoeid. Het grote voordeel van de draaiende tafel is de snelheid van bijstellen, enkele seconden en klaar.
  Als je dan weet dat elk zaaglint zo zijn eigen afwijking genereert, er zijn zelfs afwijkingen bij één zaaglint (vers op de machine of al wat meters gezaagd) heb je wel wat te stellen aan die zijgeleider, en dat kost telkens de nodige tijd. Elke verbetering hier is zijn geld waard.


  Mvg,


  André
  Laatst gewijzigd door tuoh; 14-09-12 om 18:32.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top