Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Olijvenhout, raar spul..

  Mensen, ik heb nu toch iets moois..

  Op m'n werk was zo'n knoestige Olijf in kuip dood gegaan, die zie je wel eens bij chique restaurants en dergelijk.
  Na flink wat stoeiwerk en een trekker de stam met wortelkluit uit de kuip getrokken en daarna zo goed mogelijk schoongespoten.
  Een paar dagen gelden heb ik de wortelkluit in plakken gezaagd als zijnde een diamant. M'n zaagkettingen en gereedschap waren trouwens niet zo blij met al dat zand en stenen, maar dat hoort bij het wortelkluiten verwerken..


  Tjonge, dit het mooiste hout wat ik toch nog toe gezien heb. Naast de gebruikelijke rijke kleuren van Olijf zit het ook vol met warrige nerf en slapende knoppen vlak onder het oppervlakte.

  Het hout is erg zwaar maar toch freest het als lindehout. En wel heel typisch is het stof. Het stof plakt aan álles, je gereedschap, je bril en je kleding. Je krijgt het ook niet zo makkelijk meer af zonder oplosser. Kan ik straks al mijn gereedschap gaan poetsen...
  Ik las na wat googelen dat het hout vol zit met olie, al kan ik me zóveel olie moeilijk voorstellen.


  Hebben jullie wel eens met Olijvenhout gewerkt, en hoe werk je zoiets af??
  - Mvg, Wouter.
  Filmpjes beeldhouwwerken & objecten: http://www.youtube.com/mueiwark
  En website: http://www.duboiswoodworx.nl

 2. #2
  Schitterend gewoon!
  Ik denk dat je het best afwerkt met... OLIE

  Ben benieuwd wat je ermee gaat maken!

  Steven
  Als de kat van huis is...
  ...wordt de melk zuur
  www.houtentiek.be

 3. #3
  volgens mij kun je het gewoon zonder afwerking laten, en dan oppoetsen met een lappenwiel. dit word ook gedaan bij pokhout, dat ook zelfsmerend is.

 4. #4
  Gewoon olijvenhout is al prachtig en dit is er nog een schepje boven op! In Italie (en vast ook Spanje en Griekenland) zie je af en toe iemand die prachtige voorwerpen van olijvenhout verkoopt, mooie schalen en snijplanken. Heb in Italie wel eens gezocht naar olijvenhout, maar kon het toen niet vinden. Er zijn hele strenge regels (Italie, nou ja streng) over het kappen van de bomen en ze zijn vaak honderden jaren oud. Fascinerend mooi hout.
  En nou moet je zelf aan de slag Wouter, gaat vast wel goed komen!

  jaap

 5. #5
  Bedankt mensen. Vandaag verder gewerkt met het hout, en het gaat er inderdaad geweldig uitzien zeg. Ik zal het eerst proberen zonder afwerking, en als dat niet genoeg contrast geeft kijken naar lichte, en wellicht donkere oliën.
  - Mvg, Wouter.
  Filmpjes beeldhouwwerken & objecten: http://www.youtube.com/mueiwark
  En website: http://www.duboiswoodworx.nl

 6. #6
  Mijn ervaring, met gedroogd olijfhout, is toch anders. Niet zoveel inhoudsstoffen / olie, en zeker niet plakken. Ik denk dan ook dat het geen olie si wat voor jouw ervaringen zorgt, of anders een drogende olie, maar een inhoudsstof die bij drogen verdwijnt of iig van eigenschap verandert. Ik kan het olijfhout dat ik draai dan ook zeker niet onbehandeld laten - al helemaal niet als ik er scheerkwasten van maak...

 7. #7
  Hallo Henk. Het hout was nog aardig nat, dus wie weet is het het vocht in het hout. Nu heb ik wel vaker nat hout, maar normaal gesproken veeg je het stof er zo weer af als het droog is. Het stof van dit Olijvenhout leek meer een soort lijmstof te bevatten. Vandaar dat ik aan de olie dacht.
  - Mvg, Wouter.
  Filmpjes beeldhouwwerken & objecten: http://www.youtube.com/mueiwark
  En website: http://www.duboiswoodworx.nl

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top