Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Bovenfrees mal Zwaluwstaarten

  Ik ben van plan om een aantal meubelen te maken en daarin wil ik graag zwaluwstaart verbindingen maken.
  Nu heb ik al een bovenfrees (een Metabo) dus zoek ik een mal/sjabloon om zwaluwstaarten te maken (zoiets als de Festool VS 600 maar dan goedkoper en graag universeel)

  Nou ben ik zelf al een beetje op onderzoek geweest en heb onder andere merken zoals CMT, Leigh, Trent, Axminster gevonden die ook dit soort systemen hebben. Maar bij de lokale bouwmarkten/gereedschap speciaalzaken kom ik alleen Festool tegen maar dat vind ik wat te duur om mee te beginnen. Mijn vraag aan jullie is kennen jullie nog andere merken die dit soort systemen hebben.

  Weten jullie waar deze systemen te zien zijn in de buurt van Rotterdam of in de buurt van Hengelo (mag ook in Duitsland/ik ben sowieso benieuwd naar goede gereedschap speciaalzaken in Duitsland).

  Ik zoek in iedergeval een systeem dat een minimale werklengte heeft van 600 mm.

  Alvast bedankt.

 2. #2
  kijk eens op : http://www.sautershop.de/Fraesschabl...-Zinkenfraesen.
  Ik heb zelf daar nog kopieerringen gekocht voor een 20 jaar oude AEG bovenfress.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.664
  Freessjablonen zijn in NL ook wel te koop (andere dan Festool). Tijdje terug ben ik er volgens mij meerdere tegengekomen tijdens googlen naar bovenfrees spullen.

  Je kan hem ook zelf maken. Best een werk, maar hoeft maar één keer. Ik heb een handboek waar in staat hoe je die maakt bv. met een cirkelzaagtafel.

 4. #4
  Ik heb ook wel andere freessjablonen gevonden maar allemaal van CMT en Trent maar freessjablonen zoals Arie ze aangeeft heb ik nog niet gezien.

  bedankt in iedergeval voor de reacties!

 5. #5
  Porter Cable : http://www.portercable.com/jigs/
  Eventueel te bestellen via Amazon...

 6. #6
  Een beetje zoeken op het forum levert veel informatie op. WR1944 heeft b.v. geschreven over zijn porter cable zwaluwstaartmal, maar je vindt ook info over de Leigh, VS600 van Festool etc. En vragen staat ook vrij natuurlijk. Bedenk dat je bij een bepaalde mal ook een bepaalde frees hoort en dat bij amerikaanse mallen frezen horen met een schacht die in inches is, meest 1/4 of een 1/2. Dan moet je bij de bovenfrees wel een spantang hebben die een 1/4 of 1/2 inch is.
  Heel interessant was vorig jaar de actie van ons forumlid Thom, die een aantal mallen heeft gemaakt voor forumleden. Hier de link naar die post.

  jaap

 7. #7

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top