Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 3 123 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 30
 1. #1

  Overzeese Festool aankopen

  Waarde forumgenoten,
  Ik wil jullie graag een casus voorleggen en jullie mening (misschien wel ervaring) horen.

  Geruime tijd ben ik bezig mijn handgereedschapsarsenaal uit te breiden. Ik vind het Festoolgereedschap erg prettig en wil dan ook graag mijn geld in deze goede spullen steken.
  Op mijn zoektocht naar goedkopere Festool-aankopen kwam ik in het Verenigde Koninkrijk terecht.
  Aangezien de Pond Sterling "goed" staat tov onze euro lijken de prijzen daar veel goedkoper.
  voorbeeld:
  De Festool stofzuiger CTM 22 E SG kost hier 784 incl en daar 569 euro. Toch een verschil van 215 euro.
  ander voorbeeld:
  de LR 32 set kost hier 214 euro en daar 140 euro (123,95 pond).
  De verzendkosten zullen nooit het verschil compenseren.
  Vond deze voorbeelden overigens op de volgende link:
  http://www.toolsave.co.uk/product.php?p ... cat_id=689

  Mijn vragen zijn dus eigenlijk:
  Heeft iemand ervaring met Toolsave
  Heeft iemand ervaring met bestellen in Engeland van dit soort apparaten (heb zelf al wel besteld via Axminster. Dat ging goed maar waren kleine zaken)
  Kan het kopen daar misschien andere nadelen hebben, die ik nu niet zie?

  Ik zie jullie reacties graag tegemoet.
  Alvast dank,

  Bart

 2. #2

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Ik weet niet zeker hoe het zit in Nederland. Maar ik heb al verschillende aankopen in het buiteland gedaan en die naar België laten opsturen.
  Het gebeurt vaak dat de douane de lading controleert en dat kost gemakelijk 30 euro.
  De laatste keer werden er ook invoertaksen bij gerekend. Bij een bestelling van 65 betaalde ik uiteindelijk nog eens 50 euro erbij aan kosten. Major Ripoff! Het feit dat ik de artikels nergens anders kon vinden hielp het een beetje te relativeren, vanaf volgende week zit ik terug in de VS vanwaar ik het heb besteld. ALs ik even had gewacht had ik dus 50 euro bespaard. Soit terug ter zake.
  Normaal kan je deze dingen op voorhand te weten komen als je even rondzoekt op het net of wat telefoontjes doet naar de bevoegde instanties. Ik ben ervan overtuigd dat er een manier moet zijn om die taksen te vermijden. En in jouw geval is dat zeker de moeite. Laat ons ook even weten hoe je het uiteindelijk aanpakt ik ben wel nieuwsgierig.

 3. #3

  Re: Overzeese Festool aankopen

  ik had van iemand het advies om te kopen binnen de europese unie (dus ook engeland) omdat je dan geen invoer belasting zou betalen.
  ik heb 3 keer iets uit amerika besteld. waarbij ik 2 keer extra invoer belasting moest betalen.

  verder heb ik al een paar keer iets uit engeland besteld en één keer uit duitsland. bij die bestellingen zat geen extra invoer belasting.
  Als ik jou was zou ik nog wat research doen aangezien ik er alleen maar van heb gehoord en niet persoonlijk heb bevestigd.
  En verder brengt een bestelling uit engeland flinke verzend kosten met zich mee waar je je niet op moet verkijken. Als ik een bestelling doe op een webwinkel dan krijg ik altijd nog een email na met de verzend kosten waar ik dan nog op moet reageren alvorens ze de boel versturen.

  succes!

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.648

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Even een kleine waarschuwing betreffende Festool gereedschap. Het is officiele Festool-dealers niet toegestaan buiten de landsgrenzen te leveren.
  Festool gaat zelfs zover dat je bepaalde Festool sites niet kan benaderen als de server ziet dat je met een URL werkt uit een ander land.
  Vanwege het aanzienlijke prijsverschil tussen Canada en de USA was de Festool USA website tijdelijk niet te benaderen. Na veel protest is dit weer teruggedraaid.
  Ten aanzien van invoerbelasting zijn er voor dit jaar verhoogde grensbedragen. Informeer maar bij de belastingdienst voor de laatste stand van zaken.
  Ik zit nu in de USA en zelfs in Home Depot (een soort Hornbach) loop ik te watertanden, laat staan bij de kwaliteits zaken. Het is ongelofelijk hoe uitgebreid het gereedschap- en materiaal bestand is. Zo'n 50 m stellinglengte met alleen schroeven, bouten en moeren, idem voor schakelaars, contactdozen en dekplaten. 100 m stellinglengte met electrisch gereedschap, 50 m met handgereedschap en de stellingen zijn 4 m hoog. Alleen hiervoor zou je al naar de USA verhuizen.

 5. #5

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Bij aankopen binnen de EU moet je nooit invoerrechten betalen. Het enige probleem dat je gaat hebben is dat de garantie hier niet geldig zal zijn. Maar dat is bij Festool niet echt een probleem is mijn ervaring.

  Op Ebay is ook een verkoper in Duitsland die nieuwe Festool spullen verkoopt. Daar heb ik een paar zaagbladen gekocht en stofzakken voor mijn CT22. Snelle service en interessante prijzen.

  http://stores.benl.ebay.be/Holzfachm...erschwitz-GmbH

 6. #6

  Re: Overzeese Festool aankopen

  @DIY_peter

  Het enige probleem dat je gaat hebben is dat de garantie hier niet geldig zal zijn. Maar dat is bij Festool niet echt een probleem is mijn ervaring.
  Bedoel je te zeggen dat het niet erg is omdat Festool zo goed is dat het nooit kapot binnen 3 jaar en dus geen service nodig heeft? (hetgeen uiteraard ook bij goede machines wel mogelijk is)
  Of bedoel je te zeggen dat Festool niet moelijk doet en onder garantie wel repareert?

  Mbt het tweede heb ik -helaas- andere ervaringen.
  Vorig jaar heb ik een nieuwe CTM22 gekocht.
  Dit heb ik gedaan bij een bedrijf dat zich via marktplaats aanbod, met website en al en leveren ongeveer alle merken op bestelling (bedrijf zit in Echteld via Marktplaats). Aantrekkelijke prijs (circa 7% onder de adviesprijs van Festool).

  Echter mij niet bewust dat ik bij een handelaar/particulier heb gekocht. Het serienummer bleek verwijderd, ook op de bijbehorende papieren. Dat merkte ik pas thuis toen ik me wilde gaan aanmelden voor de 2+1 garantie.
  Ik heb contact opgenomen met Festool, zij gaven aan dat ze geen ondersteuning geven voor gereedschap gekocht via dit bedrijf. Na aandringen wilde ze -bij wijze van uitzondering- mij tegemoetkomen indien ik het serienummer opgaf. Die had ik dus niet.
  De handelaar gaf ook aan dat hij dat wist, want ze willen niet dat er onder de prijs verkocht wordt. Om die reden wordt het serienummer verwijderd, anders weten ze wie de leverancier is en wordt die drooggelegd.

  Gevolg is dus geen garantie. (en ook geen toolpoints, maar dat is minder relevant)
  (althans een hoop gezeik als ik het moet/wil gaan inroepen)

  Dan de vraag of wel/geen garantie een probleem is?
  Als alles blijft werken is er geen probleem.

  Dus maak zelf de inschatting wat het je financieel waard is om je garantie te verliezen.
  Als je veel inkoopt zal dat geen probleem zijn (wet van de grote getallen), maar bij een enkele machine is het toch wel heel vervelend als die net kapot gaat.

  Daarnaast is goede service natuurlijk ook belangrijk, en goede service kost helaas geld.
  Ik ben dus weer terug bij mijn oude leverancier(s).

  ps. er is net een nieuwe festool stofzuiger uit, ik zou nu geen 22 meer kopen.

 7. #7

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Hoi,

  ik kan het alleen maar aanraden, Festool kopen in de UK. De prijzen zijn momenteel inderdaad bijzonder interessant en als je bij een officiele (engelse) Festool dealer koopt verlies je geen garantie en krijg je gewoon alle originele papieren en de serienummers bij de apparatuur.
  Ik heb al meerdere aankopen in de UK gedaan en meerdere honderden euro's bespaard.

  Apparatuur met een plug-it kabel levert sowieso geen problemen op maar pas op met het aanschaffen van een stofzuiger: daarvan moet je de stekker vervangen en dan loop je wel de kans dat Festool Nederland geen garantie meer verleent in geval van problemen.

  Toolsave kan ik niet aanraden, die rekenen 48 pond (!) verzendkosten.

  Bezoek axminster.co.uk en powertoolworld.co.uk. Die rekenen beide veel minder verzendkosten (13 pond) en zijn allebei telefonisch te bereiken, iets wat mij een beetje geruststelt mbt de betrouwbaarheid van een online-shop.

  healystool.co.uk zijn ook uitstekend, rekenen alleen wat meer verzendkosten: 25 pond.

  Ik heb bij alle drie deze winkels spullen besteld (afhankelijk van aanbod en voorraad) en ben over alle drie bijzonder goed te spreken.
  Extra kosten wbt belastingen of invoer zijn niet van toepassing (zie site douane) en negen van de tien keer wordt een pakket al na twee werkdagen geleverd.

  Hoop dat je hier wat aan hebt.

  groet,

  Sander

 8. #8

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Hallo,

  ik heb vorig jaar een triton bovenfrees gekocht uit engeland. Ik denk dat die hier wel het dubbele zou gekost hebben. In de pinte (belgie), niet ver van waar ik woon, is er een bedrijf in houtbewerking (stefan maene), die me heeft verteld dat de enige verdeler van die triton bovenfrezen in de benelux iemand is uit nederland (ben de naam kwijt, baptist? ben het niet zeker), die ze voor veel te veel geld verkoopt. Hij gaf me gelijk dat ik ze in engeland heb gekocht.
  Enkel een andere stekker opgezet, en ze werkt prima. Als er ooit iets aan scheelt, denk ik wel dat ik er mee bij maene terecht kan.
  Met festool heb ik nog geen ervaring.

  Groeten

 9. #9

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Ik bedoel idd. dat je met Festool machines zelden problemen hebt, waardoor de garantie niet echt noodzakelijk is. Je betaalt tenslotte ook minder.

  Volgens mij gaat de garantie niet geldig zijn als je in het buitenland koopt. Festool doet over al die dingen zeer moeilijk. Een beetje tot in het absurde trouwens.
  De garantie is natuurlijk wel geldig als je het ding terug naar land van herkomst stuurt.

  Voor online aankopen moet je altijd eerst nagaan of het een eerlijke verkoper is. Je vind meestal wel kritieken van anderen op het web. Als je niets vindt is het altijd een gok.
  Zomaar iets op marktlaats kopen is dus niet echt een goed idee.
  Op ebay is dat anders. Daar heb je verkopers die al duizenden producten verkocht hebben. Als die dan een feedback score van 99,8% hebben, dan weet je wel zeker dat het geen oplichter is.

 10. #10

  Re: Overzeese Festool aankopen

  Mensen,
  Dank voor het meedenken!
  Aan de stekker had ik niet gedacht en ik moet ook nog even goed nadenken of ik dan wel een stofzuiger uit Engeland laat komen.
  Ik kan natuurlijk ook op zoek naar een adaptor voor bij ons. Die moeten toch te krijgen zijn zou je zeggen.
  Maar over die garantie: zo ver ik weet is elk bedrijf verplicht om garantie te geven op hun producten. Dat is bij wet geregeld. Alleen zit ik daar niet zo in en kan dat niet 123 terugvinden. Tja, en om garantie af te gaan dwingen bij een producent.....
  Maar goed, daar ga ik nog wel eens naar kijken.

  En die tip over de nieuwe cmt 26 E is ook een goede: machine met meer inhoud, meer mogelijkheden voor minder. Dat het kan bij Festool...
  Ik houd jullie op de hoogte van de aankopen. Op dit moment neig ik naar kopen in nederland, vraag me namelijk af of het verschil in prijs opweegt tegen alle andere, in de reacties, genoemde ongemakken. Ik denk dat het wel goed zou gaan voor accessoires.

  grtn Bart

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top