Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1
  Athanor
  Guest

  Werken met de Hammer C31

  Ik heb eerder al vermeld dat ik de Hammer een fijne machine vind. Soms loop je tegen uitdagingen aan die echter wat inventiviteit vragen om uit te voeren. Dat had ik met de behoefte om de plankjes voor de inrit van mijn werkplaats schuin te zagen. (zie topic: http://woodworking.nl/showthread.php...ing-werkplaats ) Eerst had ik de gedachte om de zaag schuin te stellen en dan met een hoge hulpgeleider de planken staand door de zaag te voeren. Daar voelde ik me ongemakkelijk bij, ook omdat de zaagresten dan tussen de geleider en de zaag blijven hangen en ik de risico's daarvan niet kan inschatten. Daarom maar teruggegrepen op de oorspronkelijke zaaggeleider, die nu vooral zijn werk als geleider van de vlakbank doet. Deze is nl. ook schuin te stellen zodat de afgezaagde stukken naast de zaag vallen. Maar dan zie ik die dreiging van het alles verscheurende zaagblad opdoemen en besluit een paar multiplex hulpstukken te bevestigen, tezamen met een afscherming van het zaagblad. De later aan geschafte klem om de werkstukken op de formaattafel te klemmen kan dit mooi tijdelijk met een achteraanslag bevestigen. Zo op een veilige manier snel de plankjes schuin gezaagd!

  Fons

  IMG_0230.jpg

  IMG_0231.jpg

  IMG_0232.jpg

  IMG_0233.jpg
  Laatst gewijzigd door Athanor; 01-07-12 om 12:00.

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1
  Dus weer een stapje verder met de verbouwing !! Het is echt een gave machine Fons!!
  met vriendelijke groet,
  rick
  http://thewoodworkersattic.blogspot.com/

 3. #3
  ziet er goed uit, maar gewoon met de geleider haaks en het zaagblad gekanteld gaat ook erg goed hoor.

 4. #4
  Athanor
  Guest
  Zal mogelijk wel zo zijn, maar ik zag wat "apen en beren". Zoals bijvoorbeeld het feit dat de zaag dan in de aluminium geleider zaagt en er dan minimaal een extra houten geleider nodig is.

  Fons

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top