Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  bussen en schroeven....

  Nou, na mijn voorstel-rondje mijn eerste vraag maar direct stellen:
  Ik ben bezig met een tuinstoel, meeste vergelijkbaar met de bearchairs. Nu moet ik op een punt de rugleuning, armleuning en de stelpoten aan elkaar verbinden, maar dit stuk moet kunnen scharnieren. Nu wil ik dit doen door in rugleuning een holle schroef te draaien. Volgens mij heten dat rampamoeren. Dan moeten er in de andere twee stukken eigenlijk holle bussen komen, zodat het hout niet slijt. Kan iemand mij vertellen hoe deze bussen heten? Ik weet ook niet of je deze bussen het hout in slaat of dat deze ook bestaan met met een schroefdraad aan de buitenkant.
  Tevens vraag ik me af tot welke diepte rampamoeren gaan, degene die ik heb kunnen vinden zijn max 4 cm diep, ik zoek meer iets van 8 cm.

  Misschien een onduidelijk verhaal, maar omdat ik geen plaatjes heb, hoop ik dat iemand mij hiermee kan helpen...

  Harm

 2. #2

  Re: bussen en schroeven....

  hier hebben ze wel het een en ut ander,, kijk maar eens naar flensmoeren dat kan zijn wat je nodig hebt
  http://www.rigometaal.nl/pdf/RIGO_Catalogus.pdf

 3. #3

  Re: bussen en schroeven....

  Flensmoeren zijn het niet. Het moeten echt holle busjes zijn, dus vanaf twee kanten. Wel een handige catalogus van Rigo, bedankt voor de tip!

 4. #4

  Re: bussen en schroeven....

  Rampamoeren zijn er zeker niet in die lengte... misschien dat je uit de doeken wilt doen hoe jou constructie eruit ziet, dan is het voor ons allemaal wat inzichtelijker. Misschien is er dan ook iets ander mogelijk op basis van bestaand meubelbeslag....

 5. #5

  Re: bussen en schroeven....

  ik ga op zoek naar een plaatje....

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.642

  Re: bussen en schroeven....

  Wat dacht je van pijpmateriaal van de juiste diameters, op lengte gezaagd. Dat in combinatie met onderlegringen. Hiermee kan je alle kanten uit. Er zijn verschillende materialen mogelijk zoals roestvast staal, messing of staal.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top