Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Afdak in hoek

 1. #1

  Afdak in hoek

  Hallo,

  Vanuit onze keuken moeten we via buiten naar de garage waar we nu een was/achterkeuken hebben gerealiseerd. Bij slecht weer is dat natuurlijk niet optimaal. Daarom zou ik graag een afdak willen maken.

  Muren staan haaks op elkaar in een binnenhoek. De muur van de garage is 2 meter lang en de muur van de keuken is 3 meter lang.
  Heeft iemand een plan/tekening voor een driehoekig of vierkant afdak met ongelijke zijden zonder stutpaal op de tegenoverliggende hoek (zwevend dus).

  Alvast bedankt!!

  Groeten,
  John

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.708
  Hier staat een idee van een bruikbaar principe.

 3. #3
  Bedankt Bijtel.

  Dit is alvast een begin.

  Die schuine balk met een uitstekende ligger erop had ik al een keertje overwogen. Maar ik vraag me af hoe dik de balken dan moeten zijn om het gewicht te kunnen dragen?

  Als iemand nog meer ideeen heeft dan hoor ik het graag.

 4. #4
  Vanuit mijn zetel gezien, zou ik een reeks 4 vormige stutten gebruiken, het verticaal gedeelte van de 4 is dan een balk tegen de lange muur. Daarnaast de 4vorm verbinden op 1 meter (halfweg) van de lange muur met een dwarse hoge en lage gording. En een reeks opgaande diagonalen tussen de twee gordingen, dus een diagonaal van de zijmuur opgaand van de lage gording naar de hoge. Daarnaast moet het niet alleen zweven, het moet ook niet wegvliegen.

 5. #5
  Hallo Damien,

  Helaas moet ik bekennen dat ik de vak-lingo niet helemaal meester ben dus ik zal even nodig hebben om er een plaatje bij te bedenken.
  Één vraag: Leg je de 4 horizontaal of zet je deze vertikaal tegen de muur?

  Volgende week heb ik vakantie. Ik zal proberen er dan een sketchup tekening van te maken.

  Iig iedereen alvast bedankt voor het meedenken!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top