Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Eet/werktafel (#1)

 1. #1

  Eet/werktafel (#1)

  Onlangs heb ik een tafel(blad) gemaakt van eiken wagondelen. Deze heb ik vervolgens gemonteerd op een stalen onderstel van 40x40 mm koudgewalste profielen dat ik door een bevriende lasser had laten maken. Het onderstel is op kleur gespoten met Hammerite en het blad is geschroefd op het onderstel.

  Het onderstel met voorgeboorde schroefgaten
  IMG_0581.jpg

  De planken eerste recht gezaagd met de tafelcirkelzaag (CS70, trots en hart van mijn werkplaats) en daarna in alle delen een groef gefreesd.
  IMG_0583.jpg

  De veren uit hetzelfde hout gemaakt en verlijmd.
  IMG_0585.jpg IMG_0586.jpg

  Omdat ik de uiteinden van de planken niet heel mooi vond wild ik er op 'breadboard ends' op zetten (hoe dat in het nederlands heet weet ik niet ) Hier nog losliggend.

  IMG_0590.jpg

  ...to be continued

 2. #2
  Part 2

  Recht maken en opnieuw frezen voor de kopse kanten
  IMG_0595.jpg

  Voor de passing en de finishing touch toch nog 'ouderwets' handwerk nodig bij deze oude planken en dat is helemaal niet erg!!
  IMG_0597.jpg

  Dit is de verweerde kant (nu onderkant) van de tafel
  IMG_0596.jpg

  Breadboards erop en nog een grote splinter gelijmd en geplakt. Daarna heb ik blad geschuurd; eerst met de Rotex en korrel 80 en 120. Daarna met de RTS400 korrel 180.
  IMG_0599.jpg

  Het blad ingezeept en erop geschroefd. Klaar voor gebruik!
  IMG_0602.jpg

 3. #3
  mooie tafel hoor!

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2011
  Locatie
  Boirs, België
  Berichten
  1.748
  mooie rustieke tafel, en mooie lasnaden op het frame!
  zo'n breadboard end word denk ik traditioneel enkel in het midden vast geschroefd/gelijmd om het werken van de tafel niet tegen te werken. Hoe zit die juist vast? Heb je misschien iets voorzien om krimp-uitzet toe te staan?

  ps, dat is een DTS400!

 5. #5
  Die jongen die het laswerk voor mij verzorgd is een kunstenaar!! zowel in technische als creatieve zin. Hij doet ook veel met rvs. Daar wil ik ook nog graag een blad voor maken, voor een rvs onderstel. Dat moet dan vind ik wel wat strakker zijn dan dit blad.

  Ik heb het breadboard in het midden vastgelijmd en op de kopse kanten met 3 schroeven vastgezet. De schroeven zijn primair bedoeld om het breadboard vast te zetten terwijl de lijm droogde. De groef in het breadboard is ook wat ruimer in de breedte.

  Hier kun je me nog op een vergissing betrappen aangezien ik voornemens was de boorgaten weer dicht te zetten met een prop. Echter ik had me in de gauwigheid vergist: ik heb een 8mm proppenboor maar had de gaten 10mm geboord :-( Nu heb ik de gaten maar zichtbaar gehouden want ik ben geen fan van dichtplamuren oid.

  En inderdaad het is een DTS 400, identiek aan de RTS behalve het zooltje.
  Dit is denk ik de fijnste Festool machine die ik heb, maar goed dat hoort in een ander draadje thuis :-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top