Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  multiplex of Underlayment

  Beste forumleden,

  Voor mijn houtschuur wil ik een ladekast maken, vergelijkbaar met het ontwerp van Ron Paul (zie video http://www.youtube.com/watch?v=iuhDE...ature=g-user-u

  Wat is het beste hout om te gebruiken. Zelf dacht ik aan underlayement, vooral vanuit kostenoogpunt, al weet ik nog niet of dit voldoende vormvast is en sterk genoeg om de lades in de laten hangen.

  Wie heeft er tips?
  [i:15larkvr]Roads? Where we're going, there are no roads...[/i:15larkvr]
  [url:15larkvr]http://www.houtwaerdt.nl[/url:15larkvr]

 2. #2
  Niemand een idee?
  [i:15larkvr]Roads? Where we're going, there are no roads...[/i:15larkvr]
  [url:15larkvr]http://www.houtwaerdt.nl[/url:15larkvr]

 3. #3
  Ja, wel een idee. Als ik naar het underlayment kijk waar ik mijn werkplaats mee bekleed heb, dan is dat te ongelijkmatig (zowel qua vorm als qua kwaliteit) om er iets als een kast mee te maken. Opgevulde kwasten, holtes: als je daar net een schroef in kwijt moet hang je met constructiewerk. Nu zou het kunnen dat ik een zeer matige kwaliteit underlayment heb gekocht, ik heb geen idee of er verschillende kwaliteiten in bestaan.

  Ik denk dat je jezelf een groot plezier doet wanneer je bij de Hornbach een paar platen multiplex haalt en meteen op maat laat zagen. (Waarom Hornbach? Ik vind dat die hier in Wateringen een ruimere keus, betere kwaliteit en goede prijzen heeft, vergeleken met de Gamma's die ook in de buurt zitten. En nee, ik heb geen aandelen )

  Arthur
  Laatst gewijzigd door ArtHarg; 17-06-12 om 16:33.

 4. #4
  Multiplex is inderdaad de beste keuze, evenals om deze bij Hornbach te halen . Multiplex is superstabiel, sterk en eenvoudig te verwerken.

 5. #5
  Als je toch voor underlayment gaat, kijk dan eens naar Radiata Pine. 1 van de mooiste underlayment platen die er is. In het volgende linkje iets meer informatie er over.

  http://www.intplywood.nl/panels/over...ywood-chilean/

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Jan 2012
  Locatie
  Goeree-Overflakkee
  Berichten
  2.667
  Zo goed ik weet is underlayment een constructietriplex plaat. Het is watervast verlijmd en goedkoop gemaakt met messing&groef. De binnenste lagen bevatten slechtere delen, dus gaten. De platen hebben altijd een boven- en onderkant. Sommige zijn niet glad aan de onderkant. De kwasten in de bovenkant zijn opgevuld.

  Er zit erg veel verschil in kwaliteit, sommige platen zijn rot of splinteren snel. Bij sommige platen vullen ze de kwasten met plamuur in plaats van hout. Ik heb ook goede ervaring met Arauco pine underlayment. En dat is niet eens de duurste plaat.

  Dit soort spullen haal je beter niet bij een bouwmarkt, maar bij een bouwmaterialengroothandel. Sommige leveren ook aan particulieren.

  Voor meubels is het niet erg handig. Vanwege de vele gaten in de kopse kanten en de niet gladde onderkant. Het is echter wel ruim sterk genoeg om er laatjes e.d. aan op te hangen. Als je een vlakke plaat koopt, blijft ie ook vlak. Gebruik het dus alleen als het uiterlijk niet erg belangrijk is. De kisten in m'n 'werkplaats' zijn ervan gemaakt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top