Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Beitel

 1. #1

  Beitel

  Ik heb op een rommelmarkt een beitel 10 mm van Jobtool gekocht voor 2 euro. Kent iemand dit merk? En is dit kwalitatief gereedschap?

  Het heeft een houten handvat, is een rechte steekbeitel, en moet geslepen worden. De snijlijn heeft een beetje een afgebrokkeld uitzicht. Ik weet niet of het staal van goede kwaliteit is. Er staat ook nog op 'made in holland', dus ik denk dat het een nederlands merk is.

 2. #2

  Re: Beitel

  Ik ken het merk niet, maar aangezien dat er 'made in Holland' op staat, is de kans groot dat het een beitel is uit de Nooitgedagt fabriek. Omdat Nooitgedagt in het buitenland niet uit te spreken is, produceerden ze heel veel onder het merk van de klant. Ik weet niet hoe oud de beitel is? Als hij er nog niet echt oud uitziet, kun je er van op aan dat het een vermomde Nooitgedagt is, bij mij weten is dat de enige er toe doende gereedschapfabriek die Nederland de afgelopen 40 jaar gehad heeft.

  Kun je er een foto van plaatsen? De vorm van het handvat zou kunnen helpen.

 3. #3

  Re: Beitel

  Het merk JOB Tool kan ik me niet meer helder herinneren.
  Mogelijk dat de vroegere Burgman Utrecht (leverancier aan de handel) dit merk vroeger voerde.

 4. #4

  Re: Beitel

  Hallo


  Informeer eens bij Depa Technische Handels onderneming te Goes (depa@kpn-officedssl.nl ). :idea:
  In hun merken lijst voeren ze het merk`joptool` misschien dat zij je verder kunnen helpen :?:


  Geurt.


  ----------niemand is onbekwamer dan een timmerman zonder hamer.--------

 5. #5

 6. #6

  Re: Beitel

  Hoe Jobtool nu aan zijn beitels komt, weet ik niet, maar dit is zeer zeker een beitel uit de Nooitgedagtfabriek. Kijk en vergelijk.

  Jobtool is waarschijnlijk een van die merken die niet zelf produceren, maar hun producten laten maken bij andere fabrikanten. Ironside is ook zo'n soort merk.

  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top